HIIDENPORTISSA URPOLAMMEN LAAVULLA

Elokuun lopun raikkaat ja aurinkoiset päivät ovat parasta aikaa ulkoiluun ja mekin kävimme koko perheen voimin eväsretkellä Hiidenportissa Urpolammen laavulla. Se oli meille vielä käymätön paikka, vaikka usein on tullut liikuttua niillä suunnilla. Paikan päälle oli helppo mennä pienten lastenkin kanssa, sillä autolle oli hyvä parkkipaikka ja vanhaa tienpohjaa pääsi kävelemään lähes laavulle asti. Yksivuotias pääsi ihan itse kävelemään osan matkaa.

Itse laavu oli pienen Urpolammen rannalla, hieman varjoisasti suuren kuusikon suojissa. Paikka on aika suosittu retkeilijöiden keskuudessa ja meitä hieman huoletti mikä mahtaa olla puutilanne mutta onneksi hyvin oli polttopuuta vielä liiterissä ja pääsimme heti virittelemään retkinuotiota. Nuotiopaikan vieressä oli hyvä pöytä ruokailuun ja paikka vaikutti varsin toimivalta retkikohteelta.

Tirppa on jo sen verran iso, että jaksaa istua nuotion äärellä tulistelemassa ja nauttimassa retkieväistä mutta yksivuotias touho ei sen sijaan malttanut pysyä aloillaan vaan halusi kävellä pitkospuita lammen rantaan ja uittaa käsiä kylmässä vedessä. Uimaankin olisi ollut kiva päästä mutta ne kelit ovat jo jääneet taa. Kovinkaan helposti se ei kylläkään mennyt jakeluun…

Pienen touhottajan kanssa evästuokiota ei voinut parhaassakaan tahdossa sanoa rentouttavaksi vaan häntä sai kävelyttää tulipaikan, pitkospuiden ja mustikkavarvikon väliä mutta toisaalta tajusin sen, ettei pidä valittaa. Viime vuonna koko syksy meni vauvan kanssa kotona, joten olihan tämä jo valtavaa luksusta, kun taaperon kanssa pääsi retkelle!

Ja tässä on koko syksy edessä, joten saa nähdä missä ehdimme vielä retkeilemään!

Raikkaita kesän viime hetkiä!

-Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: