KEVÄÄN MERKKEJÄ KATSOMASSA

Naistenpäivän kunniaksi pitää ensimmäiseksi toivottaa hyvää naistenpäivää kaikille!

Tänään aamupäivästä oli upea kevättalven keli: pakkasta -16 astetta, aurinko paistoi ja puhdas lumihanki kimmelsi timanttimerenä – lisää tällaista, kiitos! Sanna oli meillä kyläilemässä ja kävimme katselemassa lasten kanssa pihapiirin eläinten jälkiä. Linnut lauloivat keväisiä lauluja ja kettu ja puput olivat juoksennelleet tienpenkalle. Hiirten pienet piiperöiset jälkijuotit risteilivät risukoissa ja katosivat lumen alle käytäviin. Lapsetkin seurailivat innoissaan eläinten jälkiä lumella.

Aamuisen ulkoilun innoittamana etsin ensimmäistä kertaa tälle talvelle metsäsukset varastosta ja kävin iltapäivästä hiihtelemässä läheisellä joella. Ajattelin samalla katsella millaisia kevään merkkejä on jo ilmassa.

Päivän aikana keli oli lämmennyt huomattavasti aamun pakkaslukemista ja mittari näytti jo kolmea plusastetta. Lähdin innoissani liikkeelle mutta hyvin pian kävi selväksi, että suksenpohjiin olisi kannattanut hipsauttaa edes jonkinlaista luistovoidetta, sillä päivän aikana lämmennyt lumi tarttui tehokkaasti  kiinni pohjiin! Hiihtely olikin välillä lähinnä kävelyä painavat sukset jalassa…

En kuitenkaan antanut tämän pienen takapakin lannistaa vaan raahustin joelle asti. Siellä kävi varsin selväksi, ettei muuttolintuja tarvitse ihan piakkoin olla odottamassa. Jäätä oli reilusti eikä muutenkaan näyttänyt, että joella olisi ollut paljoa elämää. Majava oli työhellyt jossain vaiheessa ja kaatanut suuria puita mutta mitään tuoreita merkkejä siitäkään ei ollut näkyvissä.

Seurailin jokea vähän matkaa ja käännyin sitten takaisin kotia kohti. Hiihtelin kankaita pitkin ja lähinnä jänikset olivat juoksennelleet lumella. Aurinko alkoi laskea selän takana ja maalasi korkeiden mäntyjen rungot hehkuvat oransseiksi. Ilma alkoi viiletä ja nautin täysin rinnoin tästä ihanan talvisesta kelistä, josta on tänä talvena saanut iloita harmittavan vähän. Toivottavasti nämä kauniit kevättalven kelit jatkuvat ja varmasti joelle alkaa tulla säpinää tässä kevään edetessä!

Aurinkoisia kevättalven päiviä kaikille!

– Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: