SYKSYISTÄ HARJUMAISEMAA EVÄSRETKELLÄ

Syysloma ja pääsin retkeilemään Sotkamon hiekkaharjuilla! Typy meni isin kanssa mummolaan ja minulla avautui mahdollisuus omaan aikaan, joten päätin lähteä kyläilemään Satun luo Sotkamoon ja katsomaan vauva-arjen menoa.

Kun kurvasin auton Satun pihaan, tirppa seisoi sohvan selkänojalla ikkunaan liimaantuneena ja juoksi sitten riemusta hihkuen tätiä vastaan. Satu suunnitteli siivouspäivää ja ehdotti, että lähtisin ulkoilemaan tirpan kanssa – minä voisin kuvata syysmaisemia ja hän saisi siivota rauhassa vauvan nukkuessa.

Harju maisemaa.

Se kuulosti hauskalta idealta ja me päätimme tirpan kanssa leipoa teeleipiä eväsleiviksi. Pian Satun juuri siivoama keittiö olikin sen näköinen, että siellä on leivottu pikkuapurin kanssa. No, sen sai onneksi siivottua näppärästi sinä aikana, kun tirppa hankkiutui ja suuntasimme harjuja kohti tuoreiden eväsleipien kanssa. Tirppa istui onnellisena serkkunsa turvaistuimessa kiikarit kourassa.

Pieni lintubongari kiikaroi touhukkaana.
Pieni lintubongari kiikaroi touhukkaana.

Satu oli neuvonut minulle pari paikkaa, missä kannattaisi käydä kameran kanssa, joten parkkeerasin auton suuren harjun päälle ja pieni lintubongari lähti touhukkaana matkaan. Heti kuului lintujen räklätystä ja yritimme nähdä niitä puiden joukosta, mutta emme kyllä bonganneet mitään. Minua nauratti, sillä tirppa katseli kiikareilla väärinpäin, mutta se ei juuri menoa haitannut.

Pieni lintubongari kiikaroi lintuja.
Harjumaisemaa Sotkamossa.

Kävelimme harjun päällä kulkevaa tietä jonkin matkaa ja kuvasin samalla kaunista mäntykangasta. Tirppa pomppi tietenkin joka lätäkössä, joka sattui vastaan ja kiikaroi lintuja, jos jotain kuului metsästä. Sitten suuntasimme harjun alapuolella olevalle lammelle eväskorin kanssa.

Lätäköissä on aina niin kiva pomppia.
Syksyinen maisema.

Lammen rantueet olivat kauniin oranssit ja vielä muutamia syksyn värjäämiä lehtiä kiikkui puissa. Veden pinta oli aivan tyyni ja puiden rungot heijastuivat siitä kauniina. Kävimme ensin vähän kuvaamassa rannassa. Tirppa oli hyvä kuvausapulainen ja piteli laajakulman linssinsuojusta. Sen jälkeen hän sai päättää, mihin menisimme syömään eväitä ja löysikin meille hienon kohdan pienen nyppylän päältä. Siinä oli tasaista ja saimme retkipatjan helposti levitettyä pehmeälle sammalelle. Sen päälle oli hyvä purkaa eväskori ja mussuttaa juuri leivottuja eväsleipiä.

Tyyni lammen pinta ja hieno haijastus.
Hyvä paikka evästuokiolle.

Oli aivan upea fiilis syödä eväitä ja katsella tyyntä lammenpintaa. Nämä syksyn päivät ovat niin ihania ulkoiluun. Ei itikoita, ei hikisen nihkeää oloa, ei läträämistä aurinkorasvan kanssa. Pitää vain pukea tarpeeksi vaatetta niin saa nauttia raikkaasta syyssäästä.

Syksyinen evästuokio retkellä.
Upeat maisemat evästuokiolle.

Kesken evästelyn saimme toimintaa, sillä jostain kaukaa alkoi kuulua kaakatusta ja tajusin, että hanhi/joutsenparvi oli lähestymässä. Siinä me sitten kiikaroitiin ja katseltiin, mistä puiden välistä voisimme nähdä lähestyvän parven ja tirppa oli aivan innoissaan, kun ne lensivät läheltä meidän yli. Meitä molempia myös nauratti, kun kohta yksinäinen joutsen lensi aivan eri suuntaan kuin toiset ja mietimme, että mitähän se nyt oli unohtanut.

Pieni lintubongari vauhdissa.
Joutsen parvi lähestymässä.

Suunnittelin hetken dronen lennätystä, mutta tirpasta se oli liian jännittävä laite, joten pakkasin sen suosiolla takaisin reppuun. Sen sijaan kävimme vielä kuvaamassa rantaa toisessa kohdassa ennen kuin lähdimme takaisin autolle. Tirppa oli sitä mieltä, että hän oli ollut jo tosi reipas ja halusi tädin syliin kannettavaksi. Siinä tulikin itselle hyvää hyötyliikuntaa, kun kannoin tirpan takaisin harjun päälle kohtalaisen jyrkkää rinnettä…

Syksyinen lammen ranta.
Syksyistä maisemaa lammen rannassa.
Kastepisara roikkuu oksan päässä.

Meillä oli tosi hauska ulkoilureissu ja sydäntä lämmitti, kun tirppa totesi iloisena, että tirppa tykkää tädistä. Palasimmekin molemmat aivan tohkeissamme Satun luo, joka ei tosin ollut aivan yhtä hyväntuulinen kuin me. Vauva ei ollutkaan halunnut nukkua meidän ulkoillessa, joten siivouspäivän sijaan Satu oli saanut nauttia laatuajasta vauvan kanssa. Onneksi hän on niin suloinen tapaus, että mikäs siinä on seurustellessa.

Ihania syksyisiä ulkoiluhetkiä kaikille!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: