VAUVAN KANSSA LYHYELLÄ RETKELLÄ

Olen tässä kuluneen viikon aikana katsellut, kuinka syksyn ruska alkaa olla kauneimmillaan. Haavat hehkuvat kirkkaan keltaisina, pihlajat punaisina ja osa pihojen koristepensaista loistaan upeissa oranssin sävyissä. Tällä viikolla vauva on myös oppinut nukkumaan useamman tunnin päiväunet vaunuissa, joten uskalsin haaveilla, että nyt voisi olla hyvä hetki käydä retkellä ja nauttia tästä syksyn väriloistosta.

Evästuokio retkellä.

Aloitimme aamun pähkäilemällä minne lähtisimme vauvan kanssa. Vaunut ovat vauvan kanssa retkeilyssä rajoittava tekijä, sillä niiden kanssa ei pääse kaikkialle. Valokuvauksen kannalta Oulun suunnalta ei löydy vaaramaisemissa, jotka ovat upeita hehkuessaan ruskan sävyissä mutta ehkäpä vesistöjen ääreltä saisi edustuskelpoisia kuvia? Lopulta päädyimme suuntaamaan Mourunkijärvelle. Siellä on hyviä hiekkateitä, joita pitkin vaunuilla on hyvä mennä ja mäntyvoittoinen kuiva kangasmaasto on aina kaunista.

Vauvan kanssa retkellä.

Meillä tuli kiire lähtö, sillä vauva nukahti käsiin mutta ehdin sentään keittää kahvit ja pakata eväspullat retkievääksi. Muistin jopa vauvan varusteet ja viime hetkellä myös nappasin kameran muistikortin tietokoneesta. Se on aika oleellinen, että saa kuvattua… Typy oli heti valmis retkeilemään ja kiskoi innoissaan vaatteet päälle. Jopa vauva oli yhteistyökykyinen ja nukkui kiltisti, kun virittelin hänet kantokoppaan ja kannoin autoon.

Syksyinen järvimaisema.

Jätimme auton Mourunkijärven uimapaikalle ja vauva tietysti heräsi kun häntä siirrettiin vaunuihin. Onneksi pienen ruokatankkauksen jälkeen hän nukahti uudelleen, ja me pääsimme typyn kanssa kuvaamaan rantaan. Mitenkään tajunnanräjäyttävä maisema ei ollut mutta ruskan värjäämät lehdet hehkuivat kivasti vastarannalta. Sähköpylväät sen sijaan olivat vähemmän sykähdyttävä näky tässä maisemassa.

Retkellä.
Retkellä.
Sadepisaroita.
Järvimaisemaa syksyllä.

Maaruska on todella kaunis ja kuvasin sitä useammassa kohdassa. Kävimme typyn kanssa myös kuvaamassa rannan oranssina hehkuvaa heinikkoa. Kovin pitkälle emme ehtineet kävellä, kun alkoi kuulua ehdotuksia pullan syönnistä. Retkieväät ovat retken kohokohta. Niinpä pysähdyimme pian pitämään evästaukoa ja täytyy sanoa, että oli kyllä huippua juoda kahvia ulkona luonnon helmassa. Syksyn raikas tuoksu ja hiljaisuus hivelivät mieltä ja mietimme taas mieheni kanssa, kuinka mukavaa olisikaan asua maalla. Ehkä joku kaunis päivä…

Maaruska kauneimmillaan.
Puolukoita.
Evästuokio.

Evästelyn jälkeen kuvasimme vielä vähän ja sitten olikin hyvä suunnata autoa kohti. Vauva oli esimerkillinen retkeilijä ja nukkui kiltisti koko kotimatkan.

Olipa mukava käydä tuollaisella pikku retkellä. Sen ei tarvitse olla edes mitään isoa, kun tulee jo kivasti vaihtelua tähän vauva-arkeen. Olenkin toiveikas, että nyt kun vauva on oppinut nukkumaan vaunuissa, me pääsemme tässä syksyn aikana käymään useamminkin retkeilemässä!

Ihania syksyisiä retkeilyhetkiä kaikille!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: