VAUVAN KANSSA PIKNIKILLÄ

Syyskuu alkoi aurinkoisena ja raikkaana ja, kun mummukin tuli käymään kylässä, päätimme lähteä käymään syksyisellä piknikillä harjuilla. Se on aina mukavaa puuhaa ja olisi tirpallekin vähän erilaista ohjelmaa vauva-arjen täyttämiin päiviin.

Teimme eväsleivät ja keitimme teetä termospulloon. Vauva alkoi olla lupaavan väsynyt ja nukahti hyvin, kun puin hänelle vaatteet ja istutin turvakaukaloon. Toiveikkaana nappasin kameran ja vähän valokuvausrekvisiittaakin mukaan, sillä ajattelin että vauvan nukkuessa ja tirpan puuhatessa mummun kanssa, voisin ottaa kirjoitusaiheisia kuvia harjumaisemissa.

Ajomatka harjuille on lyhyt ja pian keksin kivan näköisen paikan harjujen keskellä. Siellä oli mukavasti avaruutta ja sinne olisi hyvä leväyttää viltit ja eväät. Vauva nukkui vielä kopassaan, kun kannoimme evästarvikkeet piknikpaikkaan mutta sen jälkeen mikään ei mennyt oikein putkeen. Ensinnäkin onnistuin levittämään viltin muurahaisten polulle ja muurahaisia parveili viltillä, kun yritimme syödä eväitä. Tirppa kiljui pariin otteeseen, kun muurahainen juoksi hänen kädellään ja toinen yritti kadota hihan kätköihin.

Hyvin nopeasti uskoimme, että vilttiä pitää siirtää.

Vauva taas keksi, että hän ei ole ollenkaan retkeilytuulella vaan aloitti epätyytyväisen kätinän kopassaan heti kun pääsimme eväspaikalle. Arvelin olisiko hänellä nälkä mutta ruokahetkestä ei ollut mitään apua vaan hän vain jatkoi ilmoitustaan, ettei pidä retkeilystä. Mietin että ehkä vaippa pitää vaihtaa mutta siinä vaiheessa, kun raikas tuuli puhalsi vauvan paljaalle iholle, hän päätti että tämä ei todellakaan ole minun juttuni ja aloitti kantavat vastalauseet.

Pikkuherra ei siis halunnut enää rauhoittua, joten pian kasasimme pikniktarpeet ja suuntasimme autolle. Eipä tarvinnut suunnitella kirjoitusvalokuvien ottamista tai muutenkaan rentoutua nauttimaan luonnon helmassa olemisesta! Myös nämä blogipostauksen kuvitusvalokuvat jäivät aika valjuiksi mutta aina ei ole mahdollisuutta optimaalisten kuvakulmien ja sommitelman hakemiseen – varsinkaan vauvan kanssa.

Vauva onneksi nukahti hyvin koppaan. Kotona herätessä ja saatuaan taas kuivan vaipan ylleen hän oli mahdottoman tyytyväisen oloinen tapaus. Selvästikään pikkutyyppi ei ole vielä ulkoilmaihminen vaan paras paikka näyttäisi nyt olevan kotona sitterissä oman viltin mutkassa.

Toivottavasti teillä retkeily on sujunut paremmin!

-Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: