ALKUKESÄN TUNNELMIA HARJUILLA

Viileän toukokuun jälkeen lämmin kesäkuun alku yllätti. Tämä alkukesä on kyllä yksi kauneinta aikaa vuodesta ja on ihana kun kaikki on vielä niin raikasta ja vehreää. Pääsin kuvaamaan näitä alkukesän hempeitä tunnelmia harjuille, jossa vaaleanvihreänä mattona kasvavat mustikanvarvut ja jykevien mäntyjen lomassa siellä täällä hehkuvat vehreät koivut värittivät pirteinä maisemaa.

Ulkoilin kamera kaulassa ja poimin linssiin erilaisia sommitelmia. Täytyy sanoa, että olin hieman harmissani, sillä kesän taustakuoro eli itikkaparvi oli jo herännyt talviunilta ja inisi herkeämättä mukana. Onneksi ne eivät haitanneet liikaa vaikkakin kävivät ärhäkästi tökkimässä paljaita käsiä. Oli kuitenkin mukava kävellä kuivalla kankaalla, kuunnella peippojen laulua ja katsella uusia kuvauskohteita, sillä pihapiiri on käynyt aika tutuksi viime aikoina.

Kuvasin sekä Canonin 50 mm f/1.8 että Samyangin 14 mm f/2.8 objektiiveilla. Ilta-aurinko loisti vielä korkealla puiden väleistä mutta harmillisesti pieni tuulen vire tuli pilaamaan haaveeni peilityynestä järven pinnasta.

Yritin harjoitella taas erilaisia sommitelmia ja bokehin saamista kuvan taustalle mutta se on edelleen vaikeaa enkä saanut kuvista aivan sellaisia kuin olisin halunnut. On niissä sen suuntaista tunnelmaa kuin tavoittelin mutta parannettavaa jää vielä rutkasti. Tässä onkin hyvä harjoittelun kohde tulevalle kesälle.

Vehreitä alkukesän päiviä kaikille!

-Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: