ALKUSYKSYN UPEA VYÖRYPILVI!

Alkusyksystä kävin kuvaamassa iltausvaa läheisellä suolla. Huomasin jo siellä, että ilmassa oli myrskyn tuntua ja palatessa näin, miten läntinen taivas hehkui synkän violettina ja jyhkeä pilvi kohosi puiden takaa. Kotiin olisi pitänyt jo joutua, mutta näkymä oli niin hieno, että päätin kiirehtiä läheiselle pellolle kuvaamaan.

Violetti vyörypilvi syysillassa.
Vyörypilven valokuvausta alkusyksystä.

Se kannatti, sillä taivaalla odotti hienoin vyörypilvi mitä olen koskaan nähnyt! Se kiertyi muhkuraisena esille tummasta pilvimatosta ja värimaailma oli upea: uhkaavan violettia ja sinisen harmaata, joiden lisäksi taivaanrannassa hehkui vielä oranssia muistona päivänvalosta.

Violetti vyörypilvi syysillassa.

Juoksin kameran ja jalustan kanssa pellolle ja räpsin kuvia niin innoissani, että vasta hetken kuluttua muistin tarkastaa kameran asetukset. Laajakulman tarkennus oli liikahtanut, joten pikainen korjaus ja kuvaus jatkui.

Vyörypilven valokuvaamista syysillassa.

Keskityin niin ottamaan kuvia ja yritin hakea toimivia sommitelmia, etten muistanut kuvauttaa itseäni tuijottamassa tuota taivaan mörköä. Minulla olisi tasan tarkkaan mielessäni millainen se kuva olisi ollut, mutta pah… Se hetki meni ohi kuvaustohinassa!

Syksyinen myrskyilta.

Saa nähdä osuuko enää samanmoista ilmestystä kotikulmilleni. Ensi kesänä aion taatusti yrittää kuvata lisää vyörypilviä – violetin myrskyillan ilmestys oli sen verran säväyttävä kokemus!

– Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: