ERIKOISIA PILVIÄ MYRSKYN EDELLÄ – MAMMATUSPILVET

Tämän alkukesän voi sanoa olleen hyvin lämmin. Helteiden mukana tulevat myös ukkoset ja kovat tuulenpuuskat, joten ylitse vyöryvät ukkosrintamat ovat tuoneet omaa vaihtelua tähän helteessä hikoiluun.

Havahduin yksi päivä siihen, kun tirppa tuli sanomaan, että ulkona on hassun näköisiä pilviä. Jätin siivouspuuhat ja kiiruhdin ulos. Pohjoisella taivaalla oli todellakin erikoisen näköisiä pilviä, jotka tunnistin heti Taivaanvahdin myrskykuvia katselleena mammatuspilviksi. Ne näyttivät aivan siltä kuin joku olisi maalannut ne pensselillä taivaalle.

Mammatuspilvet liittyvät ukkospilviin ja keli olikin kaikin puolin sellainen, että ukkosmyrsky teki tuloaan. Iltapäivän valo oli muuttunut harmaan oranssiksi ja kovat tuulenpuuskat pyyhkivät pihamaata. Ryntäsin noutamaan kameraa ja otin pilvistä nopeasti kuvia kuistilta. Kun ne näyttivät pysyvät kasassa ja lapsetkin olivat auttamassa isää saunanlämmityksessä, hyppäsin autoon ja ajoin läheiselle pellolle, josta pohjoiseen aukeni parempi näkymä. Onneksi pilvet pysyivät vielä aloillaan ja näin miten suuri mammatuspilvien rintama oli. En ole aiemmin nähnyt niitä noin laaja-alaisina.

Keltaisena hehkuva niittyleinikkipelto ja tummat uhkaavat pilvet tekivät upean kontrastin ja toivoisin osaavani käsitellä kuvia vielä paremmin, että saisin tuotua sen tunnelman näihin kuviin. Ilmassa oli tuntua ikään kuin maailmanlopun edellä, sillä yleensä harmillisen vilkasliikenteisellä tiellä ei nyt liikkunut autoakaan ja sain rauhassa kuvata ja vaihtaa objektiivia. Ärsyttävästi tuulenpuuskat olivat niin kovia, ettei kukkien sommittelu kuvan etualalle onnistunut oikeinkaan hyvin.

Hetken kuvattuani ajelin kotiin ja olin iloinen yllättäen ilmaantuneesta kuvausmahdollisuudesta.

Luonnonilmiöiden kuvaaminen on aina palkitsevaa!

-Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: