ERILAISIA BOOKSTAGRAM-KIRJAKUVIA

Minulla on pitkään ollut tarkoitus kokeilla erilaisten bookstagram-kirjakuvien ottamista. Yleensä otan kuvat keittiön pöydällä niin, että minulla on somisteena kirjaviuhkoja, käpyjä, kiviä, valonauhaa, kirjapinoja sekä jotain kukkia tai risuja. Kirjagramia selatessa vastaan tulee kuitenkin hyvin monenlaisia kuvia, joita on otettu sängyssä, lattialla, sohvalla, kirjahyllyn edessä ja tietysti luonnonhelmassa.

Bookstagram-kirjakuva.

Sain ihanalta tädiltäni vuosi sitten lahjaksi kauniit oranssit villasukat ja olen käyttänyt niitä syksystä asti lähes päivittäin. Minulla on ollut mielessä, että haluaisin saada otettua kirjagram-kuvia näiden villasukkien kanssa, sillä sen tyyliset kuvat ovat todella kivoja. Nyt päätin aktivoitua tämän asian kanssa ja rupesin testaamaan kuvien ottamista olohuoneessa.

Typy oli tietysti mukana pikkuapulaisena ja juoksenteli eräs somiste kädessä ympäri taloa. Meno näytti uhkaavasti siltä, että puinen poronsarvi olisi kohta lapsen silmässä, joten se leikki loppui lyhyeen, vaikka typyllä olikin hauskaa. Sitten hän halusi olla kaverina asettelemassa taljaa sekä vilttejä kuvauskuntoon. Lattialla oli täysi kahvikuppi ja täytyy sanoa, että minua huoletti aika paljon rekvisiittana olleen vaalean viltin puolesta. Onneksi mieheni otti pikkuapulaisen mukaansa, kun lähti käymään kaupassa, joten minulla oli huomattavasti rauhallisempi hetki kokeilla kuvaamista.

Bookstagram-kirjakuva.

Asettelin ensin rekvisiitaksi vilttejä ja kirjan ja testaisin, miten saisin otettua kuvan järjestelmäkameralla 50mm objektiivin kanssa käsivaralla. Jalkojen piti olla aika mutkalla ja minua pelotti koko ajan, että onnistun tiputtamaan kameran. Parempien kuvien saamiseksi olisi pitänyt viritellä kolmijalka maksimi-pituuteen ja käyttää ajastusta. Se tuntui aika työläältä, joten kokeilin miten kuvaus onnistuisi kännykällä. Se oli paljon helpompaa ja kuvista tuli ihan kauniita, joten en alkanut värkkäämään kolmijalkaa vaan jatkoin kännykkäkuvausta.

Erilaisia Bookstagram-kirjakuvia.

Pöydällä kuvatessa minulla on yleensä aika runsaasti koristeita ja pieniä yksityiskohtia, mutta nyt halusin ottaa selkeälinjaisia kuvia. Laitoin vain muutaman somisteen ja yritin mallailla jalkojani hyvään asentoon. Sukat näyttävät kyllä kivoilta näissä kuvissa.

Erilaisia Bookstagram-kirjakuvia.

Pidän myös kuvista, joissa kädellä ollaan tekemässä jotain. Niinpä kokeilin ottaa kuvia, joissa käännän sivua. Niistä tuli myös ihan kivoja. Tekevälle sattuu ja, kun muutin tässä välissä somisteiden paikkaa, onnistuin kaatamaan kukkaruukun ja sain sitten kopistella multia pois vilteiltä ja taljalta. Siinä ei onneksi mennyt kauaa, mutta kello oli niin paljon, että päivän valo alkoi kadota nopeasti!

Bookstagram-kirjakuva.

Halusin kokeilla vielä jotain erilaista, joten lisäsin valonauhan ja otin kuvaan mukaan pari ilmakasvia, jotka sopivat hyvin keväisiin kuviin. Kokeilin vielä toista sommitelmaa, mutta sitten oli parempi lopettaa, sillä valo kävi liian vähiin. Kännykän kuvia on vaikea valottaa kuvankäsittelyllä, ne jäävät helposti rakeisiksi.

Erilaisia Bookstagram-kirjakuvia.
Bookstagram-kirjakuva.

Vaikka valo loppui kesken, oli hauska kokeilla tällaista uudenlaista kuvaamista. Ja olen niin iloinen, että sain nuo ihanat villasukat lopultakin kuviin! Olen aiemmin miettinyt, että kannattaako tuon tyylisissä kuvissa kuvata kännykällä vai järkkärillä, joten nyt tiedän, että jos valoa vain riittää, kännykällä otetut kuvat ovat oikein hyviä. Tulen varmasti ottamaan näiden tyylisiä kuvia uudestaan, ehkä niistä tulee sitten niin kivoja, että niitä voisi laittaa Bookstagramiin asti.

Inspiroivia kuvaushetkiä kaikille!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”ERILAISIA BOOKSTAGRAM-KIRJAKUVIA”

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: