HELATORSTAIN HELLETTÄ

Helatorstai on tänä vuonna aikaisin ja kerrankin keli suosi meitä, kun saavuimme eilen lasten kanssa mummolaan, ja saimme nauttia tämän vuoden ensimmäisistä hellepäivistä. Lapsilla oli hauskaa kirmata avojaloin nurmikolla tai kiikkua riippumatossa ja me keskityimme nauttimaan kesäisestä tunnelmasta ja fiilistelimme kuistilla teekupposten kera. Nurmikko vihersi jo vienosti ja puissa alkoi olla ripaus kesän vihreää sävyä.

Auringonkajoa järvellä.
Teekupposet kuistilla.

Keli oli keväisen leppoisa ja illasta järvi oli aivan peilityynenä. Edellisviikolla seilanneet jäälautat olivat kadonneet ja vain vesilinnut rikkoivat vedenpintaa uiskentelullaan. Pelloilta kaikui kuovien huudot, kun kävelimme rantaan ihastelemaan kevätillan tunnelmaa. Pari isokoskeloa lentää suhautti pään yli ja kylän koirat haukkuivat taustahälynä.

Tyyni auringonlasku.
Siluetti.
Lentäviä lintuja.

Aamut ovat päivän parhaita hetkiä ja täällä mummolassa ne voivat olla poikkeuksellisen kauniita, kuten tänä aamuna, kun järvi lepäsi edelleen tyynenä. Pakkohan sitä oli suunnata aamusilmillä kuvaamaan. Aurinko oli jo noussut puidenlatvojen yläpuolelle ja lupaili lämmintä päivää.  

Aamuauringon loistoa.
Tyyni auringonlasku.

Tässä loppukeväässä on tietyllä tavalla odottava tunnelma, patoutunutta energiaa, joka odottaa purkautumista vihreiksi versoiksi ja sirkuttaviksi linnunpöntöiksi. Alkuviikon vesisateet ja viimein koittanut lämpövyöry tekivät sen, että luonto näyttää nyt vihertyvän silmissä; viinimarjapensaiden silmut pullottavat ja koivujen hiirenkorvat puskevat esille kovaa vauhtia.

Viinimarjan lehdet versovat.
Koivun lehdet keväällä.
Leskenlehti.

Vielä ei ole itikoita ja ovet voivat olla auki, joten lintujen laulu kuuluu sisälle asti. Nyt nautitaan näistä hetkistä, kun kesä on vasta tuloillaan ja kaikkialla on hempeän vaaleanvihreää!

Ihania loppukevään hetkiä!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: