HELMIÄISRUSKON HEHKUVAT VÄRIT

Joulukuun alussa mieheni tuli kotiin ja sanoi, että ala painua kameran kanssa ulos; siellä oli erikoinen auringonlasku, eikä hän ollut ennen nähnyt moista. Ruuanlaitto unohtui ja minä pakkasin vauhdilla kuvausvarusteet kasaan ja suuntasin harjuille. Aurinko oli laskenut jo ajat sitten mutta läntinen taivaanranta hehkui epätodellisen oranssina, ja mietin kuumeisesti mistä oikein pääsisin parhaiten kuvaamaan näkymää. En tiennyt miten paljon minulla olisi kuvausaikaa, joten läheinen hakkuuaukku ja lammenranta saivat kelvata.

Värimaailma oli epätodellinen; purppuraa ja oranssia ja tummuva taivas, jolla tuikki jo illan ensimmäiset tähdet. Olin aivan haltioissani päästessäni kuvaamaan sellaista värinäytelmää. Aiempinakin talvina olin nähnyt helmiäisruskon hehkun mutta en yhtä hienoa kuin tämänkertainen näytös.

Kuvasin eri objektiiveilla ja laskeuduin alemmas rinnettä. Auringonlaskun kuvaamisessa saa yleensä olla nopea, että ehtii ikuistaa oikean värimaailman mutta nyt oranssi hehku näytti vain kestävän ja kestävän. Pääsin lammen rantaan ja minua huoletti hieman jäiden kestävyys lauhojen kelien jälkeen. Jäällä ei kuitenkaan ollut vettä ja uskalsin kävellä rannan suuntaisesti. Kasvava puolikuukin hehkui pilvien takaa ja sitä kuvatessa purppurainen värimaailma tuli hyvin esille.

Unohdin kuvatessa täysin ajan kulumisen ja havahduin siihen, kun muistin että minulla olisi laulutunti! Otin vielä muutamia kuvia pohjoisen suuntaan ja ihmettelin vihertävää väriä, joka tarttui kennolle. Aluksi innostuin, voisiko olla niin hyvä tuuri, että sain vangittua samaan kuvaan helmiäishehkua ja revontulia mutta sitten tajusin, että kyseessä oli Sotkamon taajaman suunnalta tulevaa valosaastetta.

Illalla katsoin Taivaanvahdista, että helmiäisruskosta oli tullut paljon havaintoja ja instagramissa siitä oli lukemattomia kuvia. Olin itsekin kovin tyytyväinen, että sain nyt ruksia kuvatuksi yhden tämän talven tavoitelistalla olleen kuvauskohteen!

Pääsitkö sinä näkemään tuota hehkuvan oranssia auringonlaskua?

-Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: