HIIDENPORTIN RETKIPÄIVÄN VALOKUVAILUT

Olipa mukava käydä pitkästä aikaa retkeilemässä Hiidenportissa. Päivä oli syksyisen aurinkoinen ja suuntasimme lasten kanssa Urpolammen laavulle eväsretkelle. Sinne oli pienilläkin helppo kävellä tienpohjaa pitkin. Matkalla sattui silmiin hauskoja sieniä ja alan vähitellen olla sitä mieltä, että sienet ovat yllättävän valokuvauksellisia kuvauskohteita.

Toisten viritellessä retkinuotiota minä ulkoilutin hieman kameraa ja yritin saada kuviin syksyn tunnelmaa. Laavun ympäristössä poimin linssiin syksyisiä lakan lehtiä ja vielä raikkaan vihreinä helottavia pihlajoita.

Vaikka keli oli seesteinen, tuuli kuitenkin sen verran, ettei lammelta saanut vangittua kauniita heijastuksia veden pinnalta. Suuntasin sitten metsään ja yritin saada vangittua kuviin kauniiden mustikanvarpujen väriä ja auringon säteitä, mutta keskipäivällä aurinko oli vielä niin korkealla, että oli vaikea löytää toimivaa kuvakulmaa. Jotain sain sentään sommiteltua.

Olen kuvannut laajakulmalla lähinnä maisemia ja lähikohteita kuvatessa kuvan manuaalinen tarkennus on minulla vielä hieman hakusessa. Sitä pitäisi kuitenkin muistaa harjoitella, sillä laajakuvalla saa lähikuviin hauskaa tunnelmaa, siinä kuvan pääkohde oikein työntyy esiin kuvasta ja sillä saa helposti monipuolisuutta omiin valokuviin.

Eväsretkellä eväät ovat yleensä retken kohokohta mutta nykyisin pääsen kuvaamaan niin harvoin, että tällä kertaa voisin sanoa retken kohokohdaksi sitä, kun sain hetken ryömiä rauhassa syksyisten mustikanvarpujen lomassa ja kokeilla erilaisia kuvakulmia.

-Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: