INSPIROIVAT INSTAGRAM-TILIT, OSA 1: KAUNIITA MAISEMIA JA MAANLÄHEISIÄ SÄVYJÄ

Marraskuun puolivälin jälkeen ulkona oli surkeaa! Ihana valkoinen puuterilumi suli olemattomiin ja keli oli niin pilvinen ja harmaa kuin marraskuu vain pystyy olemaan. Ei todellakaan valokuvauksellista!

Marraskuun keli.

Mikä siis avuksi?

No – silloin oli hyvä katsella muiden valokuvia ja hakea niistä inspiraatiota!

Ja mistä niitä valokuvia löytää paremmin kuin instagrammista? Se on valtavan suosittu valokuvasovellus tulvillaan toinen toistaan kauniimpia kuvia. Suosituimmilla tileillä on sopusointuisen kaunis kuvavirta ja kymmeniä tai jopa satoja tuhansia seuraajia maailmanlaajuisesti. 

Tässä postauksessa haluamme esitellä kuuden kotimaisen valokuvaajan tilit, jotka ovat ihastuttaneet meitä kauneudellaan. Niille on yhteistä luontofiilistely, kauniit maisemat, rauhallinen ja harmoninen tunnelma sekä hienot yksityiskohdat.

Eeva Mäkinen

Eeva Mäkinen on kuusamolaistunut ammattikuvaaja, jonka valokuvia on ollut esillä esimerkiksi vuoden 2014 olympialaisten Suomi-talossa. Hänellä oli kesällä Hetken valo -valokuvanäyttely Syötteen luontokeskuksessa. Satu sattui sopivasti lomailemaan siellä ja pääsi ihastelemaan tauluja paikan päällä. Lisäksi Satu bongasi hänen taulunsa Hossan luontokeskuksessa, joten kannattaa pitää silmät auki ja voit törmätä Eevan tuotantoon!

Eevan instagram-tilin valokuvat ovat silmiä hivelevän kauniita. Hänellä on tunnistettava oma tyyli ja hän käyttää syväterävyyttä taitavasti pelkistäen kuvan niin, että kuvattava kohde nousee esiin ja muu pehmenee rauhalliseksi taustaksi. Hänen luonnollinen värimaailmansa tuo harmonisen tunteen ja ihania valokuvia voisi katsella loputtomiin. Eevan kuville tunnusomaista on usvainen eteerisyys ja kaunis luonnollinen valo. Kuvat ovat pääasiassa Suomesta ja pohjoismaista esitellen hienoja maisemia ja luontohetkiä, niiden lisäksi myös harvinaisempia eläinkuvia näkyy kuvavirrassa.

Eeva Mäkisen instagram fiidi.

Maarit Vaahteranoksa

Maarit Vaahteranoksa on espoolainen ammattivalokuvaaja ja ammattimaisuus näkyy myös hänen instagram-tilillään. Hän on kuvannut monipuolisesti Suomea, jonka lisäksi tilillä on kuvia myös pohjoismaista sekä viime aikoina Sveitsin vuoristomaisemista.

Maarit on taitava löytämään jokaisesta maisemasta juuri sen oikean kuvakulman, jolloin tavallisesta tulee sykähdyttävää. Hän ikuistaa kuviinsa kauniita maisemia ja ihastuttavia hetkiä luonnossa. Sävyt ovat luonnollisia ja kuvat rauhallisen tunnelmallisia. Maaritin suomenlapinkoira Taika-Tomu esiintyy myös säännöllisesti kuvissa ja miten valokuvauksellinen kuvauskaveri se onkaan! Tutustu Maaritin tiliin ja pääset näkemään kotimaan luontoa kauneimmillaan.

Maarit Vaahteranoksan instagram fiidi.

Marjaana Tasala

Kainuusta kotoisin oleva Marjaana Tasala on myös upea valokuvaaja. Hänen kaunis ja tunnelmallinen instagram-tilinsä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Se esittelee upeita kuvia Suomesta sekä Sveitsin jylhistä vuoristomaisemista. Kuvat innostavat retkeilemään ja hänen Kainuu-kuviaan katsellessa mieleen hiipii hiljainen toive – voi kunpa joku päivä osaisimme kuvata kotiseutumme maisemia yhtä kauniisti kuin Marjaana!

Marjaana toimii itse mallina monissa kuvissaan ja tämä tuo niihin omanlaista läsnäoloa. Marjaana on taitava vangitsemaan hetken kauneuden ja hänen itsensä lisäksi kuvissa esiintyy myös perheen lapset ja chihuahua-koirat. Kertakaikkisen ihastuttavaa! Harvakseltaan esiintyvät kauniit hevoskuvat ovat upea lisä kuvavirtaan.

Marjaana Tasalan instagram fiidi.

Julia Kivelä

Julia Kivelä muutti Pietarista Suomeen rakastuttuaan suomalaiseen mieheen. Hän on kertonut haastattelussa ihastuneensa Suomen luonnossa ensimmäisenä sen puhtauteen. Julian instagram-tili on hyvin suosittu ja hänellä on monipuolisesti kuvia sekä Suomesta että ympäri maailmaa.

Julia rakastaa kuvata aamuauringon aikaan. Hänen kuvansa ovat pehmeitä ja rauhallisia mutta esimerkiksi syysruskan ja revontulten värit hehkuvat kuvissa täydessä loistossaan. Julia onnistuu vangitsemaan kuviinsa upeita yksityiskohtia ja maisemia, lifestyle-tyyppistä fiilistelyä, eläimiä sekä ainutlaatuisia hetkiä luonnossa. Hänen kuvissaan pääseekin sukeltamaan jännittävään seikkailuun ja kokemaan hetken taikaa. Kannattaa ehdottomasti tutustua Julian instagram-hetkiin!

Julia Kivelän instagram fiidi.

Terhi Tuovinen

Terhi Tuovisella on silmää luonnon kauneudelle ja hän esittelee instagram-tilillään kotiseutunsa Lapin kauneutta ja avaruutta. Hän osaakin vangita sen parhaat puolet kuviinsa – tuo pohjoisen taika tulee esiin kauniina ja säihkyvänä. Vuodenajat vaihtuvat tiliä selaillessa ja kuinka erilaisina ne näyttäytyvätkään; talven tunturilla puut seisovat tykkylumen alla ja upeat revontulet loimuavat taivaalla, kesän yöttömän yön pehmeä aurinko loistaa tunturin rinteillä ja varjoisammilla tunturi-lammilla vallitsee usvaisa tunnelma. 

Terhin maisemakuvat ovat harmonisen kauniita ja niiden lisäksi kuvavirrassa vilahtaa lapin eläimiä; poroja ja kuukkeleita. Terhin kaksi valloittavaa irlanninsetteriä, Mei ja Huugi, esiintyvät kuvissa säännöllisesti ja tuovat niihin oman lisänsä. Jos haluat herätellä lappi-kuumetta, kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa Terhin kuvia!

Terhi Tuovisen instagram fiidi.

Sanni Vierelä

Sanni Vierelän talvisissa instagram-kuvissa puut nuokkuvat tykkylumen alla, revontulet leimuavat taivaalla ja hänen mukanaan pääset tulistelemaan pohjoisen eräkämpille ja laavuille. Sannin kuvissa on valjakkokoiria ja muita Pohjolan eläimiä ja hän toimii usein itse mallina tuoden kuviin lifestyle-tyylistä Lappi-fiilistelyä.

Sanni kuvaa Lappia ja jonkin verran pohjoismaita ja hän tavoittaa kuviinsa pohjoisen erämaan karun kauneuden. Hänen kuvansa ovat selkeitä, pelkistettyjä ja niissä on rauhallinen tunnelma, joissa kesän vehreys ja syysruskan värit hehkuvat hillityn kauniina. Käy tutustumassa Sannin instagram-tiliin: näet vuodenaikojen vaihtumisen ja voit kokea kunkin pohjoisen ajan kauneimmat hetket.

Sanni VIerelän instagram fiidi.

Noista kuvista – jos mistä – sai uutta inspiraatiota ja innostusta kuvailuun!

Joko sinä olet päässyt kuvaamaan talven kauneutta?

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: