JÄISTÄ KAUNEUTTA

Olimme viikonloppuna pitkästä aikaa mökkeilemässä Kainuun suuntimilla. Korona-ajan ihanuuteen kuuluu tietysti se, ettei muuta perhettä tarvinnut nähdä, joten nautimme mökkeilystä ihan keskenämme. Se kyllä harmitti mutta onneksi mökillä on aina ihana olla ja viikonlopun aikana ehdimme puuhaamaan typyn ja koirien kanssa vaikka mitä.

Jäistä kauneutta.

Lauantaina oli harmaa keli mutta metsä oli hienon lumikuorrutteen peitossa, joten ulkoilimme Vitin ja typyn kanssa lähimetsässä ja ihastelimme lumikuorrutteisia puita ja risuja. Kävimme katsomassa myös järven harmaata maisemaa ja huomasin, kuinka vesi oli jäätynyt heinänkorsiin kauniiksi jäämuodostelmiksi, joten seuraavaksi suuntasimme mökille hakemaan kamerareppua.

Jäämuodostelma rannalla.
Jäätynyt heinänkorsi rannalla.

Typy istui puunrungolla reppuvahtina, kun minä taiteilin kameran kanssa ja yritin saada kuvaan sekä kauniin rusehtavan kivikon, joka näkyi veden alla, että järvimaiseman, mutta se osoittautui yllättävän vaikeaksi. Käytin apuna preview-tilaa ja kirosin mielessäni kääntyvän näytön puutetta. Tässä Canon 5D Mark IV -rungossa sitä ei ole, toisin kuin Canon 6D Mark II versiossa, ja se on kyllä iso puute. Kääntyvä näyttö on todella kätevä silloin, kun haluaa kuvata matalalta tai sitten jalustalta tähtiä.

Pieni valokuvauskaveri.
Jäistä kauneutta rannalla.
Jäämuodostelma rannassa.

Sain kuitenkin ihan kivoja otoksia jäämuodostumista myös järvimaiseman kanssa. Jos olisin ollut yksin, olisin kuvannut maisemaa vielä eri kulmista, mutta nyt pieni kuvauskaveri alkoi olla jo levoton. Otin vielä nopeasti pari kuvaa rannalla tököttävistä heinistä ja risuista, mutta typyn kengät alkoivat olla kastumisvaarassa, joten pakkasin kameran hieman haikeana takaisin reppuun ja kävelimme typyn kanssa takaisin mökille.

Luminen heinänkorsi rannalla.
Luminen risu järvimaisemassa.
Harmaa utuinen järvimaisema.

Lasten kanssa kuvausreissut jäävät lyhkäisiksi mutta aina on kiva, kun saa edes hetken kuvattua ja ikuistettua kauniita hetkiä muistoksi. Alkutalven luonto jäätyvine järvineen osaa olla niin sykähdyttävä.

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: