KÄNNYKÄN NÄYTÖLLÄ NÄKYY VALOKUVISSA VIIVOJA – KUINKA PÄÄSTÄ NIISTÄ EROON?

Me olemme nyt loppukevään ja kesän aikana kuunnelleet Satun kanssa paljon äänikirjoja. Niistä on sitten tietysti kiva ottaa #kirjagram-tyylisiä kuvia niin blogiin kuin Instagramiinkin. Olin kuitenkin aluksi hämilläni, että kuinka ihmeessä kännykän näytöstä saa otettua kuvia? Kun minä sommittelin puhelimen näyttöä kameran läpi, siihen ilmestyi rumia tummia viivoja ja monet ensimmäiset kuvani menivät pilalle niiden takia.

Näytön valokuvassa näkyy raitoja.

Onneksi googlaamalla löytyy nykyisin vastaus lähes joka ongelmaan. Huawein-sivustolta löytyi tieto, että nämä viivat aiheutuvat OLED-näyttöjen kirkkaudensäädöstä: näytös taustavalo syttyy ja sammuu suurtaajuudella, jota ihmissilmä ei kykene havaitsemaan, mutta joka sitten näkyy mm. valokuvissa.

Näytön valokuvassa näkyy viivoja.

Sivustolla neuvottiin, että välttääkseen nämä viivat, puhelimen näytön kirkkaus kannattaa asettaa maksimiin ja sen sijaan, että kuvaisi suoraan puhelimen näyttöä, kannattaisi ottaa siitä näyttökuva.

Valokuvassa viivoja.

Näiden neuvojen myötä kännykkäkuvien ottaminen muuttui vähemmän stressaavaksi. Olen myös ottanut kuvat päivällä, jolloin luonnonvaloa on paremmin, sillä minusta huono valaistus lisäsi mustien viivojen syvyyttä.

Raitoja tai viivoja näytön valokuvassa.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua muillekin, jotka ovat painineet tämän asian kanssa.

Antoisia kuvaushetkiä!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: