KESÄKUKKIEN LOISTOA

Testailin kesäkuussa Sannan Canonin EF 70–300mm f/4–5.6 IS II USM zoomia ja sillä sai otettua hienon tunnelmallisia nuotiokuvia. Otin sen lainaksi, että voisin kokeilla sitä oman Canon 6D Mark II -kameran kanssa. Tänään sain lopulta aktivoitua itseni ja päätin kokeilla millaisia kuvia saisin otettua kukoistavista kesäkukista.

Päivö-myrskyn jäljiltä terassi vain oli hieman hujan hajan. Eilen sain kasailla tuulen voimasta ympäri terassia lennelleet sohvatyynyt kuivumaan ja nyt huiskin harjan kanssa kuivunutta sohvaa puhtaaksi havunneulasista. Niitä riittää meidän terassilla näin mäntymetsän keskellä asuessa. Saatuani terassin jotenkuten ojennukseen aloin testailla zoomin ulottuvuuksia. Käyttötuntuma oli oikein mukava ja zoomilla oli hyvä kuvata käsivarallakin. Erityistä kiitosta pitää antaa tarkennukselle, joka toimii todella nopeasti.

Olen ihaillut Sannan bookstagram-kuvista, miten kivasti zoomilla saa poimittua yksityiskohtia esille kapean syväterävyyden ansiosta ja hain itsekin tuntumaa, millaista on kuvata suurella aukolla ja isoilla polttovälin arvoilla. Ulkona kuvatessa tuuli tekee pienellä syväterävyydellä kuvaamisesta vähän rasittavaa, sillä juuri kun saat tarkennettua halutun kukan teräväksi, tuuli heilauttaa koko puskaa ja saat näpsiä monta kuvaa saadaksesi halutun otoksen.

Terassin lisäksi myös kuvauskohteet olivat myrskyn jäljiltä hieman vaihtelevassa kunnossa: osa orvokeista ei näyttänyt olevan moksiskaan vaan kasvaa pojottivat tyytyväisinä, kun taas osa oli nuopahtanut kuten myös seinäruukuissa kasvavat lobeliat. Yksi neilikkaruukku oli litistynyt tuulen lennättämän tyynyn alle. Petuniat onneksi kukkivat runsaina laatikoissa ja amppeleissa. Ottaen huomioon millaista tuhoa myrsky teki Kainuussa, täällä selvittiin kohtalaisen vähällä siitä myräkästä.

Katselin kuvia koneella. Tuuli ja käsivaralla kuvaaminen tekivät sen, etteivät kaikki otokset olleet ihan niin teräviä kuin olisin halunnut niiden olevan mutta aika hyviä niistä tuli olosuhteet huomioon ottaen. Sommitteluun hieman enemmän panostaen syväterävyydestä saisi vielä enemmän irti. Moni hyödyntää myös kuvissa kaunista bokehia ja huomaan, että minullakin olisi kannattanut kiinnittää siihen huomiota ja testata kuvia useammilla aukkoarvoilla.

Näiden muutamien käyttökertojen jälkeen pidän kyllä tästä zoomista kovasti. Se vaikuttaa monipuoliselta ja helppokäyttöiseltä ja ehkä joskus tulevaisuudessa voisin suunnitella tällaisen hankkimista omaksi.

Kuvailun jälkeen olikin hyvä istahtaa hetkeksi terassille nauttimaan tuoretta kanelipullaa ja kirpsakkaa puolukkamehua!

– Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: