KESKITALVEN VAUNUTTELUA JA VALOKUVAUSTA

Olen monena päivänä ihastellut vauvan kanssa vaunutellessa miten kaunista ulkona nyt on. Joka paikka on lumen peitossa ja puiden rungotkin ovat huurtuneet talvisen harmaiksi. Muutamana päivänä myös aurinko on näyttäytynyt ja kulkenut puiden latvoja hipoen eteläisen taivaan poikki luoden kauniin keltaisen ja oranssin valon lumihangelle. Yhtenä päivänä oli myös hieno pakkassumu ja maisema oli kuin mustavalkoisessa elokuvassa, josta kaikki värit olivat kadonneet ja ääriviivat häivytetty. Tietenkään minulla ei ole ollut kamera mukana vaan olen saanut maalailla maisemista muistokuvia mielen sopukoihin.

Nyt sitten päätin ottaa kameran mukaan aamupäivän vaunuttelulle. Kuten arvata saattaa, ei ollut aurinkoa, ei ihanaa lämmintä valoa eikä edes pakkassumua. Oli vain harmaata ja hieman kirkkaampaa keltaista siellä missä aurinko piileskeli pilvien takana.

Eipä siinä, valokuvaus on aina mukavaa ja oli virkistävää kahlata lumihangessa ja sommitella kuvia kaiken vauvan hoitamisen ja tietokoneella istumisen ja kirjoittamisen jälkeen. Pitäisi osata useammin ottaa aikaa ulkoilulle.

Pakkasta oli siedettävät -20 astetta mutta aukealla paikalla kävi kylmä viima ja kädet jäätyivät saman tien, eikä eri aukkoarvoja tullut testattua monestakaan kuvasta juuri sen takia. Tuuli haittasi myös kuvaamista pienellä syväterävyydellä, sillä kuvan tarkennus liikkui tuulen mukana.

Kun palasin kotiin ja sain vauvan kuistille nukkumaan, keitin kuumaa teetä ja sulattelin käsiäni ja katselin ulos. Tietysti nyt, kun höyryävä tee odotti juojaansa, taivas alkoi kirkastua ja aurinko loisti puiden lomassa.

Minun oli pakko kiskoa ulkovaatteet taas päälle ja riensin itkuhälyttimen kanssa kuvaamaan tuota talven kauneutta ennen kuin se taas katoaisi. Vaihdoin objektiivin välillä laajakulmaan ja sillä sai hienon näköistä kuvaa, jossa auringon valo loistaa puiden lomasta valkoiselle lumihangelle.

Nyt kun on saanut hieman taltioitua keskitalven kauniita tunnelmia, voi taas hyvillä mielin palata vauvanhoidon ja kirjoitusjuttujen pariin.

-Satu

Jaa tämä postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”KESKITALVEN VAUNUTTELUA JA VALOKUVAUSTA”

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: