KEVÄTHANKIEN RIPPEITÄ KUVAILEMASSA

Olimme jo parina viikonloppuna retkeilleet makkaranpaiston merkeissä, joten nyt päätimme käydä ihan vain ulkoilemassa ja katsastamassa lumitilannetta täällä Kempeleessä. Minä haaveilin kauniista ilta-auringon kajosta, joka osuisi hangesta töröttävään valokuvaukselliseen karahkaan. Pakkasimmekin Vitin konttiin ja menoksi.

Keväinen hanki ja auringonpaiste.

Ajoimme tuttua metsätietä pitkin ja hyvin nopeasti kävi selväksi, että haaveet valkoisesta hangesta jäisivät haaveeksi, sillä lumi oli kadonnut ja metsä loisti aivan paljaana! Täällä Oulunseudulla lunta ei ole missään vaiheessa talvea ollut kovinkaan paljon mutta en arvannut, että kevät olisi edennyt jo niin pitkälle, että se olisi kadonnut tyystin.

Kuu ja oksan karahka.

Ulkoilureissu alkoi lupaavasti, sillä typy kieltäytyi istumassa pulkassa, mutta virnisteli sitten tyytyväisenä isänsä sylissä, kun minä heiluin kameran kanssa. Metsätiellä oli jäätikästä ja kävelimmekin metsiä ja aukkuja pitkin. Varvut olivat vielä maassa talven jäljiltä ja kankaalla oli helppo kulkea. Eräässä aukun varjopaikassa oli vielä lunta ja yritin etsiä jotain kuvattavaa, hieman huonolla menestyksellä, joten tälläilin sitten Vitin linssin eteen, kun en muuta kuvattavaa keksinyt.

Valkoinen koira kevättalvella.
Varvikko ja bokeh.

Suuntasimme läheiselle suolle ja minä kuvailin matkalla risuja ja männynkäpyjä. Suon laidassa ilta-aurinko paistoi kauniisti varvikkoon ja sain napsittua kivoja kuvia. Itse suon takana kohosi muhkea pilvi, joka muistutti kesäisen ukkospuuskan eturintamaa. Vitillä oli kevättä rinnassa ja se pyöri innoissaan varvikossa, joten napsin siitäkin kuvia.

Suopursu ja bokeh.
Suomaisema.
Valkoinen koira pyörii mättäässä.

Mies ja typy suuntasivat jo autolle, kun minä yritin vielä sommitella makrokuvia jäätyneistä lehdistä ja kuvauksellisesta käpy-yksilöstä. Lopulta hoksasin kipittää heidän perään. Kun autossa selailin kuvia, mietin että hehkuvan hangen ja kevättaivaan sinen sijaan kuviin tallentuikin varsin rusehtavat sävyt. Hyvin kummallinen talvi saa jatkoa kummallisesta keväästä.

Auringonpaiste metsikössä.

Joka tapauksessa oli kiva käydä ulkoilemassa ja metsässä löytyy aina kuvattavaa, vaikka sitten niitä käpyjä!

Käpy jäätikkäällä.

Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille! Luulen etten ole ainoa, jolla on erilaiset suunnitelmat kuin yleensä. Me olemme joka vuosi olleet pääsiäisenä Kainuussa ja rakkaita perinteitä on koirien kanssa hiihtelyt järvellä ja pääsiäismunien etsiminen isosiskon lasten kanssa. Tänä vuonna ne jäävät välistä mutta nyt mennään näin. Toivotaan kovasti, että tämä päättyy pian ja tsemppiä kaikille poikkeustilan kestämiseen!

– Sanna

Ps. Satulla oli hieman eri lumitilanne Kainuun suunnalla. Siellä pilkkireissulla sai vielä nauttia keväthangista.

Pps. Pariin kuvaan bokeh on tehty tämän postauksen mukaan ja auringon säteiden lisäämistä harjoittelin tämän videon avulla.

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: