KEVÄTTÄ ILMASSA

Huhtikuu on jo puolivälissä ja päätin käydä katsomassa kameran kanssa miten kevät on lähtenyt etenemään. Olen lasten kanssa ulkoillessa kuullut miten joutsenet jo huutavat joella ja ensimmäiset töyhtöhyypän äännähdykset ovat kantautuneet pelloilta pihaan asti. Päivä oli mitä kaunein ja auringon sävy muuttunut jo oranssiin, kun ennätin liikkeelle.

Pelloilla oli vielä lunta mutta myös sulia paikkoja, joissa töyhtöhyypät lentelivät ja pitivät hauskaa avaruusolentomaista ääntä. Viime päivien lämpö on jouduttanut kevään etenemistä, ja lepän norkot pullistelivat täynnä siitepölyä. Pelloilla ei näkynyt vielä muita kevään muuttajia mutta varmasti on kyse vain päivistä, kun kuovit ja kapustarinnat ilmestyvät tännekin kevätpuuhiin.

Suuntasin joelle, josko siellä olisi päivällä kuuluneita joutsenia, mutta harmikseni mistään vesilinnusta ei näkynyt sulan pöläystäkään. Vesi virtasi jo sulana ja hämmästyin, miten vähiin lumi oli kadonnut. Kesä on totisesti tulossa vauhdilla! Halusin käydä vielä toisessakin paikassa katsomassa näkyisikö kevään muuttolintuja mutta, vaikka sieltäkin jäät oli jo väistyneet, keväisiä kaakattajia ei näkynyt. No, äänitodisteita niistä oli jo saatu.

Tämä aika vuodesta vilahtaa ohi yleensä ohi silmänräpäyksessä. Yhdessä hetkessä on hohtavat keväthanget mutta kohta purot solisevat, pajukissat puhkeavat ja maasta versoo kilpaa vihreitä kasvien alkuja. Pitää vielä nauttia näistä leppoisista hetkistä ennen kesän hektisyyttä.

Aurinkoisia kevättunnelmia!

-Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: