KEVÄTTÄ VALOKUVISSA

Havahduin tässä yksi ilta siivouspuuhistani siihen, kun tirppa tuli isänsä kanssa hehkuttamaan miten hienoja pilviä taivaalla oli. Toden totta idästä levisi taivaalle hienoa harsopilveä, joka olisi näyttänyt upealta laajakulman kuvissa. Tästä ajatuksesta innostuneena pakkasin kuvauskaluston ja ajoin läheiseen niemeen, josta aukeni näkymät itätaivaalle.

Harmi kyllä harsopilvet olivat niin nopealiikkeisiä, ettei niistä näkynyt enää kuin muutama hahtuva, kun pääsin kuvauspaikalle! Onneksi horisontissa siinsi kuitenkin hauskan näköisiä palleroisia pilviä ja sain näpsittyä muutamia otoksia.

Hanki oli kadonnut rannan lumipenkalta eikä järven jää näyttänyt enää kutsuvalta, joten unohdin suunnitelman kiertää niemi ja kuvata auringonlaskua. Sen sijaan suuntasin joelle, joka on jo hyvän tovin virrannut sulana ja josta iltaisin on kuulunut joutsenten laulua.

Nyt joutsenia ei näkynyt, vain yksinäinen sorsalintu uiskenteli etäämmälle, kun hiippailin jalustan kanssa paikalle. Pajunkissat kukkivat pöyhkeinä rannan pajuissa ja yksi kuovi piti lauluesityksen ja laskeutui rannan jääkannelle vaaleat siivenaluset ilta-auringossa hohtaen. Joka kevät sen laulu sykähdyttää ja mieleen herää lapsuudesta tuttu riemu siitä, että kesä on tulossa.

Suuntasin vielä läheiselle pellolle katsomaan näkyisikö siellä kevään lintuja. Pellotkin ovat jo suurelta osin sulaneet ja talven jäljeltä ruskea maa oli paljastunut lumen alta. Kuovien lisäksi töyhtöhyypät ja rastaat ovat saapuneet mutta illaksi ne olivat jo kadonneet eikä pellolla näkynyt elämää. Itse asiassa ilta oli hiljainen eikä punakylkirastaiden iltakonsertti ollut vielä alkanut.

Ilta-aurinko heitti pitkiä varjoja, kun seisoin pellon laidalla ja sommittelin tuttua maisemaa kuviin. Sulan maan tuoksu leijui ilmassa ja mietin, että keväässä on vain aina jotain niin ihastuttavaa ja rujon kaunista, kun luonto heräilee horroksesta talven jälkeen.

Ihanaa kevättä kaikille!

– Satu

Jaa tämä postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”KEVÄTTÄ VALOKUVISSA”

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: