KEVÄTTALVEN KUVIA PILKKIREISSULLA

Sunnuntaina aamupäivästä oli kirpsakka pakkanen ja aurinko paistoi täydellä terällä. Loistava kevättalven keli siis, joten suuntasimme perheen kesken pilkille läheiselle lammelle. Lapsuudesta muistan lukemattomat kerrat, kun kävimme vanhempien kanssa salolla pilkkimässä lammella tai, kun istuimme moottorikelkan reen kyydissä ja hurautimme pilkkimään kotijärvellä. Isä tunsi kalapaikat ja harvoin tarvitsi istua toimettomana.

Meidän pilkkireissu sai heti mielenkiintoisia sivujuonteita, kun tie harjuille oli aivan jäinen ja onnistuin jumittamaan etuvetoauton rinteeseen, josta se sitten peruuttaessa upposi penkkaan. Mies sai työhellä hetken mönkijän vinssin kanssa mutta niin vain auto saatiin irti ja turvallisesti parkkiin, ja pääsimme tirpan kanssa suuntaamaan kalapaikkaa kohti.

Minä en ole kovinkaan innostunut pilkkimisestä mutta tirppa oli senkin edestä puuhakkaana isänsä apuna, joten minulla oli hyvä hetki ulkoiluttaa kameraa. Lammenpinta oli jäätikkäällä ja rantapenkat olivat alkaneet sulaa. Samaten etelään antava korkea harjunrinne oli jo melkein kokonaan lumeton, joten auringon lämmittävä voima ja kevään eteneminen näkyivät selvästi.

Nautin päästessäni kävelemään lumen alta paljastuneelle kankaalle. Värimaailmassa kevättalven värit; valkoinen lumi, vihreä metsä ja sininen taivas, olivat upeasti läsnä. Ei menisi enää kauan ja pääsisimme tirpan kanssa ulkoilemaan sulalle maalle. Sitä ennen voi tosin olla vielä monta takatalvea tiedossa.

Kalastajakaksikko oli tällä välin pilkkinyt pikkuahvenia ja tirppa oli aivan haltioissaan kaloista. Plup plup kuului kalat sanovan. Malttoi hän sentään kalastelulta asettua eväiden syöntiin, ja trippimehu ja eväsleivät tekivät kauppansa. Mikäs siinä oli istuskellessa ja teetä hörppiessä, kun aurinko lämmitti poskia.

Kyllä keväällä on ihana ulkoilla!

– Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: