KUURAISTEN PUIDEN KAUNEUTTA KOITELINKOSKILLA

Tänä talvena pakkanen on monesti kuorruttanut puut lumivalkeiksi, ja se on kyllä yksi kauneimpia asioita talvessa. Kerroin jo sunnuntaina, kuinka kävimme Kiimingin Koitelinkoskilla retkeilemässä perheen kanssa. Sain samalla kuvattua tätä huurteisen talven kauneutta ja mietin, että käyn tässä läpi kauneimpia otoksia.

Koskimaisemaa Kiimingin Koitelinkoskilla.

Keli oli tosiaan aivan upea! Puut olivat kuurassa ja aurinko oli juuri nousemassa puiden takaa, kun saavuimme Koitelinkoskille. Olin niin tohkeissani, kun kaikkialla oli niin kaunista, etten oikein tiennyt minne osoitella kameran kanssa. Minulla oli aluksi käytössä Canonin 50mm f/1.4 objektiivi, ja poimin sillä maisemasta yksityiskohtia.  

Huurteinen talvimaisema Koitelinkoskilla.

Kosken yli kulki vankkarakenteinen riippusilta ja siltä oli hyvä hakea eri kulmia maisemaan. Joen keskellä nökötti eräs puu hauskasti yksinään ja joen kapeasta sulasta kohosi pakkassumua, jonka huippua auringonsäteet juuri ja juuri valaisivat. Se oli todella hienon näköistä.

Riippusilta Kiimingin Koitelinkoskilla.
Yksinäinen puu Koitelinkoskilla.
Pakkassumua Koitelinkoskilla.

Jokea reunustava metsä oli jykevää mäntykangasta ja suuret oksat roikkuivat joen vierustalla. Yritin sommitella niitä kuvaan pakkassumun kanssa niin että aurinko paistaisi oksien läpi. Olin kohtalaisen tyytyväinen kuviin.

Upea pakkassumu Kiimingin Koitelinkoskilla.
Pakkassumua ja roikkuva oksa.
Pakkassumua ja auringon loistoa.

Jatkoimme matkaa ja hienot maisemat seurasivat toisiaan. Kävelimme kapeaa maakaistaletta kahden jokiuoman välissä ja sen reunoilla oli useita kallistuneita puita, jotka olivat hienon näköisiä. Oli myös hauska kontrasti, kun meidän toisella puolella nouseva aurinko valaisi jokimaisemaa ja toisella puolella taas uoma jäi varjoon.  

Kaareva puu Koitelinkoskilla.
Pakkaspäivän maisemaa Koitelinkoskilla.
Upea pakkaspäivän maisema Koitelinkoskilla.

Kun lähdimme takaisin päin, vaihdoin objektiivin Samyang 14mm f/2.8 laajakulman, että saisin hieman erilaista kuvakulmaa maisemiin. Kävin kuvaamassa joen keskellä olleessa risukossa ja yritin kuvata huurteisia oksia ja auringon säteitä mukaan maisemiin. Harmi kyllä pakkassumu ei tallentunut laajakulman kuviin kovinkaan näyttävänä.

Pakkaspäivän auringonpaiste.
Koskimaisemaa auringonpaisteessa.
Pakkaspäivän maisemaa Koitelinkoskilla.
Koskimaisemaa pakkaspäivänä.

Riippusillan lähellä kuvasin puita ja pakkassumua vielä laajakulmalla. Sillä kuviin sai hyvin erinäköistä sommitelmaa kuin 50mm objektiivilla ja pidin kyllä näistäkin kuvista.

Auringonpaistetta ja pakkassumua Kiimingin Koitelinkoskilla.
Auringonpaistetta ja pakkassumua Kiimingin Koitelinkoskilla.
Koitelinkoskilla pakkaspäivänä.

Mies ja typy lähtivät jo autolle mutta minä kävin ottamassa vielä muutaman kuvan edempää sillan päältä. Koski oli jäässä mutta jääkerroksen alta kuului virtaavan veden pauhu. Seisoin siinä vähän aikaa ja katselin upeaa pakkasmaisemaa ja kuuntelin tätä kuohua, ennen kuin kiiruhdin autoa kohti.

Pakkaspäivän koskimaisemaa Koitelinkoskilla.
Pakkaspäivän huurteinen koskimaisema.

Olin todella iloinen, että lähdimme käymään Koitelinkoskilla. Pakkaspäivä ei olisi voinut olla kauniimpi ja sain muistoksi ihania kuvia.

Kohta pääsemmekin kuvaamaan kevättalven upeita maisemia mutta siihen asti nautitaan vielä näistä talvipäivästä.

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: