KUUTAMOKUVAILUA MÖKKIREISSULLA

Kerrankin sattui hyvin ja täydenkuun aikaan mökkireissulla pilvinen ja tuulinen päivä kirkastui iltaa kohti ja tähdet tuikkivat kuun kanssa kilpaa kirkkaalla taivaalla. Lapsetkin olivat yllättävän yhteistyökykyisiä ja jäivät mummun kanssa nukkumaan, kun suuntasin Sannan kanssa järvelle ihastelemaan tähtitaivasta. Kuu oli lähestulkoon täysi ja tutut tähtikuviot erottuivat taivaalla selväpiirteisinä. Päivän navakka tuuli oli tyyntynyt eikä pakkasta ollut kuin pari astetta, joten olosuhteet kuutamon kuvaamiselle olivat otolliset.

En edes muista milloin viimeksi olisin seisonut järvellä ja ihastellut täydenkuun kirkkautta. Pakkaslumi kimmelteli hopeisena ja ilmassa oli juuri sellaista kevättalven kauneutta kuin olin mökkireissulta toivonutkin. Olisi ollut ihana lähteä kiertämään mökkisaarta ja kuvailla kirkkaassa kuunvalossa loistavaa maisemaa mutta kaksi lasta ja yksi mummu olivat sellainen yhdistelmä, että tyydyimme ulkoiluttamaan kameraa mökkirannassa, eikä saunomisen jäljiltä nihkeä iho ja märät hiukset muutenkaan innostaneet kokeilemaan talven kylmänkestävyyttä.

Päivällisen mäenlaskun ja pulkkailun jäljiltä ranta oli täynnä jälkiä mutta vähän etempänä hangenpinta oli koskematon ja tarjosi kauniin kuvauselementin tähtitaivaan kanssa. Sanna teki jälkiä lumeen ja seisoi mallina, ja minä testailin eri kuvakulmia etsien parasta sommitelmaa. Meillä oli käytössä f2.8 laajakulma (14mm) ja sen avulla kuviin sai helposti mahtumaan mäenlaskukalliot ja kuutamon malleineen.

En ole vuosiin ollut mökillä yötä talvisaikaan ja olikin mukava, kun meillä oli Sannan kanssa pieni oma kuvaushetki ja saimme ikuistettua talven kauneutta näihin kuviin. Joskus lapset osaavat yllättää positiivisesti. Revontulet vain jäivät uupumaan pohjoistaivaalta mutta muuten tämä ilta tarjosi juuri sen mitä olimme toivoneet kokevamme mökillä.

– Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: