MÄENLASKUA JA VALOKUVAUSTA MÖKKIREISSULLA

Meillä oli Satun kanssa tälle talvelle useampiakin tavoitteita, joihin kuului mm. helmiäispilvien ja revontulien valokuvaaminen. Revontulien kanssa meillä on ollut huonoa tuuria mutta Satu onnistui sentään joulukuussa taltioimaan hienon helmiäisruskon valokuviin. Myös yksi täyttynyt tavoite oli nyt maaliskuussa, kun kävimme lasten kanssa mökkeilemässä meidän kotipaikkamme mökillä! Se olikin kiva reissu, kun meitä oli koko perhe ulkoilemassa ja pääsin mäenlaskuun isosiskon ja serkun lasten kanssa, ja sain samalla kuvailla hienoja lapsuuteni maisemia.

Vanha mökki saaressa.

Meidän mökkimme sijaitsee kävelymatkan päässä saaressa, joten kaikki yön yli tarvittava tavara piti vetää sinne ahkiolla. Mietimme siinä Satun kanssa lähtöä tehdessämme, että ensi kerralla kyllä suunnittelemme tarkemmin mitä kaikkea mukaan otetaan, sillä vaatekassien ja makuupussien lisäksi ahkiossa oli pottaa ja tietokonetta sekä tietenkin kylmälaukku täynnä ruokaa! Ahkion lisäksi menossa oli mukana myös pulkassa ja rattikelkassa töröttävät taaperot lampaantaljoineen ja viltteineen. Ah sitä tavaran paljoutta!

Olo oli aika hikinen, kun puolen päivän hujakoilla pääsimme mökkirantaan. Veimme tavarat kuistille ja suuntasimme saman tien kallioille, jossa teiniosasto, isosisko ja mummo olivat jo mäenlaskussa. Minä nappasin zoomin mukaan ja ajattelin samalla kuvailla maisemia kalliolta.

Jyrkkä kallio.

Kyseiset kalliot ovat aika jyrkkiä, joten Satu lähti taaperoiden ja mummon kanssa etsimään loivempaa mäkeä, ja minä jäin kisaamaan nuorison kanssa kuka pääsee ensimmäisenä kallion huipulle. Tuli muuten nostalginen olo, kun kipusin jyrkkää rinnettä ylös samoja reittejä kuin kaksikymmentä vuotta aiemminkin. Samat puunkäkkärät, samat halkeamat minne jalat sai aseteltua. Ja minä voitin! Otin ehkä varaslähdön, mutta kuitenkin…

Selfie maisemakuva.
Käkkäräinen oksa ja järvimaisema.

Kävelimme kallioilla ja etsimme mäenlaskupaikkoja mutta ihan kuin rinteet olisivat muuttuneet jyrkemmiksi eikä minua niin innostanutkaan suhailla jyrkkää kalliota alas puiden joukossa. Sen sijaan yritin etsiä valokuvauksellisia karahkoita. Kun niitä ei näkynyt, valjastin kummipoikani räpsimään minusta kuvia, ja äkkäsin sitten kuvauskohteeksi kuivuneen oksan, joka pilkisteli hienosti lumen alta kivenlohkareen päällä. Kun mäenlaskusta saatiin tarpeeksi, lähdimme ulkoilemaan järvelle. Pilvet roikkuivat tummina järvenselän yllä ja maisema oli jotenkin utuinen. Valjastin kummipojan kuvaamaan, kun hyppäsin kiveltä, ja hänellä oli ajoitus kohdillaan.

Hyppyselfie järvimaisemassa.
Teiniosasto kiven päällä järvimaisemassa.

Kiersimme saaren toiselle puolelle, jossa on suuri kivi ja sen vieressä kasvaa käkkäräinen mänty. Se kivi on meille hyvin muistorikas paikka, sillä lapsina mökille tullessa meidän piti joka kerta kiertää saari rantoja pitkin ja kiipesimme aina tämän kiven päälle istumaan.

Tällä kertaa kiipeäminen ei niin vain onnistunutkaan, sillä kivi oli aivan jäätikkään peitossa lauhojen kelien vuoksi. Suunnittelin hyvän tovin kuinka pääsisin kipuamaan ja lopulta isosisko sai juntata minut ylös. Kummipoika räpsi sitten kuvia, kun istuin käkkäräisen puun oksilla ja luulen, että teinit saivat nyt oikein hyvää esimerkkiä siitä, kuinka kameran edessä tulee käyttäytyä.

Käkkäräisessä männyssä suuren kiven päällä.
Suuri karikko saaressa.

Otin vielä kuvia järven suunnalta karikosta mutta laajakulman tarkennus oli liikahtanut siinä tohinassa, joten kuvat eivät ole teräviä, vaan niissä on hyvin pehmeä tunnelma! En kuitenkaan silloin hoksannut harmitella tätä vaan suuntasimme hyvillä mielin mökille makkaran paistoon ja lämmittelemään. Mökki hohkikin jo lämpöä ja makkarahiillos oli parhaimmillaan tuvan kaminassa. Satu, mummo ja taaperot olivat jo evästämässä ja pian minullakin höyrysi kuuma kaakaomuki kourassa. Tällaiset ulkoilureissut ovat aivan parhaita ja niistä oli kiva kirjoitella mökkivihkoon!

– Sanna

Ps. Satu postasi viime torstaina tältä samaiselta reissulta kuutamokuvailusta, käy kurkkaamassa kuinka se sujui taaperoiden kanssa.

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: