MUSTIKKAREISSUN IKUISTAMINEN KÄNNYKKÄKAMERALLA

Marja-aika! Tämä loppukesä ja alkusyksy ovat vuoden puuhakkainta aikaa, kun metsät täyttyvät marjoista ja niitä pitää päästä poimimaan. Marjaretket lasten kanssa ovat ihania ja ikimuistoisia ja niistä olisi myös kiva saada valokuvia muistoksi. Valitettavasti vain järjestelmäkamera marjasankon, poimurin, eväiden ja kainalossa roikkuvan 1-vuotiaan lisäksi tuntuu tarpeettomalta lisäpainolta, joten päätin kokeilla millaisia kuvia saisin otettua kännykkäkamerallani.

Meille sattui hyvät poutapäivät mustikan poimintaan eikä itikoista tai edes paarmoista ollut haittaa. Keskipäivän aurinko paistoi kovana ja kuumana lähes pilvettömältä taivaalta, joten valaistusolosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset tunnelmallisten valokuvien saamiseksi.

Kännykkävalokuvauksen ehdoton etu on se, että kännykkä kulkee aina mukana. Sillä tulee napsittua kuvia lähestulkoon päivittäin. Taskuun mahtuva kännykkä on paljon näppärämpi kuljettaa maastoon kuin kaulassa roikkuva ja painava järjestelmäkamera. Mutta siinä ne kännykän edut oikeastaan ovatkin.

Järjestelmäkameralla kuvatessa olen tottunut hallitsemaan kuvan syväterävyyttä aukon koolla mutta puhelimesta en löytänyt pikaisella kokeilulla sitä asetusta, joten kuvissa on laaja syväterävyys eikä niistä saanut nostettua kohteita esille, kuten järjestelmäkameralla. Myös tarkentaminen tuotti välillä vaikeuksia, enkä saanut muutamasta kuvasta terävää, vaikka kokeilin tarkentamista moneen otteeseen. Turhauttavaa!

Kännykkäkuvissa sommittelu on helppoa ja esimerkiksi Nigel Danson neuvoo valokuvauksen opetusvideoillaan kuvaamaan maisemaa ensin kännykällä. Sillä on hyvä hakea parhaita kuvakulmia ja sitten ikuistaa näkymiä järjestelmäkameralla. Se on hyvä neuvo ja minäkin sain nyt otettua sellaisia sommitelmia, joita haluaisin kokeilla järjestelmäkameralla käyttäen suurempaa aukkoa, jolloin saisin korostettua kuvan pääkohteita.

Sanoisinkin että nämä kännykkäkuvat sopivat muistojen ikuistamiseen valokuva-albumeihin mutta taulukuvia varten pitää kyllä jaksaa raahata mukaan se järjestelmäkamera. Nyt siis vain innostamaan miestä kaveriksi marjametsään, kantojuhdan paikka olisi auki!

Mukavia ja ikimuistoisia marjareissuja kaikille!

-Satu

Jaa tämä postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”MUSTIKKAREISSUN IKUISTAMINEN KÄNNYKKÄKAMERALLA”

    • Joo, täällä on vähän sama homma: paikoin on normaalimpaa mutta paikoin taas onnettoman pientä. Tiukassa on tänä vuonna mustikkasaalis, eivätkä tämän kesän mustikat ole edes niin maukkaita kuin yleensä. Taitaa sekin johtua tuosta kuivuudesta. Harmillista mutta saahan mustikkametsässä sentään hyötyliikuntaa ja näitä mukavia kesämuistoja 😅

      Vastaa

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: