NYT ALKAA OLLA KESÄN TUNTUA!

No nyt alkaa olla kesän tuntua ilmassa! Kävimme helatorstain lomien aikaan pidemmän reissun mökillä ja siellä oli mukava katsella, kuinka järven jäälautta hupeni ja nauttia lämpimistä, aurinkoisista päivistä. Samat aurinkoiset kelit olivat hellineet myös Oulun seutua, sillä kun sunnuntaina palailimme kotiin, joka paikka heloitti hailakan vihreänä; koivuissa oli pienet hiirenkorvat, nurmikot vihersivät ja voikuvat olivat heränneet loistoonsa autotallin nurkalla.

Voikukka.
Pihlajan lehti.

Koko tämän viikon on näyttänyt siltä, että vihreys ja vehreys lisääntyy silmissä ja lopulta sain myös kameran kouraan ja kuvailin tätä alkukesän kauneutta pienen apurin kanssa. Valokuvaamiseen tuli aivan uutta vauhtia, kun yritin ehtiä näppäistä voikukasta kuvan ennen kuin pieni käsi tuli huitomaan ja nykimään sitä irti varrestaan. Tiltaltti lauloi meille joka keväistä lallatustaan koivun latvassa ja yritin saada siitä kuvaa. Noiden lintujen kanssa vain alkaa tehdä mieli kunnon zoomia, tai ainakin jotain loittorenkaita, joilla saisi vähän suuruuskertoimia. Saisinkohan perusteltua ostoksen sillä, että hyvien kuvien avulla voisin helpommin opettaa typylle lintuja?

Viinimarjan lehden versot.
Maahumala.
Tiltaltti.

Illalla alkaa olla huumaava kesän tuoksu! Nyt lämpimien kelien myötä on vaikea saada pikkukenkiin ja vapauteen ihastunutta pientä ihmistä takaisin sisälle, kun pihamaalla olisi vain niin kiva juoksennella. Ei sen puoleen, että itselläkään olisi mikään kiire, sillä kesä tuo mukanaan loputtoman tekemisen puutarhan ja kukkapenkkien kanssa, ja valoisassa illassa ajantaju tuppaa katoamaan.

Pelargonia.

Eilen sataa tihuutti vettä melkein koko päivän, joten varmaan viikonloppuun mennessä joka paikka rehottaa vihreänä. Sateen jälkeen olikin kiva käydä kuvailemassa, kun vesipisarat roikkuvat kauniisti puiden oksista ja helmeilevät lehtien päällä. Raikas sateen jälkeinen tuoksu on myös mukava lisä.

Sadepisara.
Leskenlehdet.
Sadepisarat lehdellä.

Tämä on juuri se hetki, kun luonto kerää voimiaan ennen kuin ryöpsähtää täyteen loistoonsa kesän ajaksi. Sormen pituiset horsmat, leskenlehdet, koivujen hiirenkorvat – ne kaikki ovat joka vuosi yhtä ilahduttava, tuttu näky, jota aina odottaa. Nautin tästä hetkestä nyt täysin rinnoin: lintujen laulusta, raikkaudesta, kesän tuoksusta ennen kuin vihaiset itikat saapuvat ja voikukat lakastuvat.

Koivun hiirenkorvat.

Ihanaa alkavaa kesää kaikille!

– Sanna

Ps. Tässä hyvä juttu loittorenkaista.  

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: