PÄÄSIÄISAIHEISTEN BOOKSTAGRAM-SOMMITELMIEN KUVAAMINEN

Pääsiäisenä tuli ostettua kauniita keltaisia kukkia kotia piristämään. Tänä vuonna tulppaaneja, jotka muistuttivat narsisseja sekä keltakukkaisia risuja, jotka hetken mielijohteessa päätyivät ostoskoriin, sillä ajattelin niiden olevan hyvää valokuvausrekvisiittaa. En tiedä olisinko muuten ottanut niitä, mutta jostain syystä hyvissä ajoin kylvämäni rairuoho ei itänyt. Testasin sen kaksi kertaa! Voiko siemenet mennä vanhaksi? Tai sitten tämä kertoo jotain minun viherpeukalotaidoista…

Bookstagram kirjakuva.

En kuitenkaan antanut puuttuvan rairuohon lannistaa pääsiäiskoristeluja vaan laittelin uudet kukat maljakoihin ja asettelin tipu- ja pääsiäismunasomisteita ympäri taloa pikkuapulaisen kanssa.

Seuraavana päivänä odottelin, että typy nukahtaa ja kaivelin bookstagram-kuvausrekvisiitan esille. Olen jemmannut ne lipaston laatikkoon, mistä saan ne helposti esille, kun sopiva hetki koittaa. Meillä on myös ollut pari viikkoa nuo taitellut kirjaviuhkat keittiönpöydän somisteina, kun en ole viitsinyt purkaa niitä. Mieheni onkin kysellyt, ovatko ne tulleet jäädäkseen…

Bookstagram kirjakuva kollaasi.

Napsin ensin pari kirjoitusvihkokuvaa ja asettelin sitten kirjat ja kirjaviuhkat taka-alalle. Nuo keltakukkaiset risut olivat aivan ihania ja halusin ensin kuvata niitä, joten jätin tulppaanit toistaiseksi maljakkoon. Olen tehnyt pari koristeellista risunippua ja asettelin ne taustalle. Otin aluksi pari simppeliä kuvaa ja sitten asettelin valkoisia pikkukiviä mukaan. Ne tuovat kuviin kivasti runsauden tuntua ja täyttävät kuvan tyhjiä alueita.

Näpsin samasta sommitelmasta monta kuvaa eri vinkkelistä. Sitten vaihdoin sommitelmaa ja mallailin kuvaan myös tulppaaneja. Halusin ottaa vielä makrokuvia kukista ja saada nätin bokehin taustalle, joten asettelin led-valot kirjan sivuille kiikkumaan ja laitoin tulppaanin ja risukukkia kirjan sivuille. Niistä saa helposti tunnelmallisia kuvia. Mitä kauempana valot ovat taustalla, sitä suurempi ja kivempi on bokeh. Ainakin minun mielestäni. Nyt ne jäivät liian lähelle, joten pitää muistaa ensi kerralla siirtää taustaa kauemmas.

Bookstagram kirjakuva kollaasi.

Pääsiäisloman lähetessä loppua tajusin, että narsissitulppaanit alkoivat uhkaavasti nuupahtaa ja minulla tuli kiire sommitelmien tekemiseen. Asettelin kirjapinot ja -viuhkat taas taka-alalle ja hahmottelin teekuppia ja kakkupalasta muiden somisteiden kanssa. Sihtailin kukkarisua kirjan viereen ja sivujen päälle ja yritin hakea parasta kulmaa.

Otin taas monta kuvaa eri suunnista. Muutama tulppaani oli vielä virkeän näköinen, joten mallailin sellaistakin kuvaan. Tuollainen iso kukka on vaikeampi aseteltava kuin pienikukkainen risu. Pienen kukan voi vain jotenkin lätkäistä kuvaan, mutta tuollaisen ison kanssa oli vaikea löytää hyvää kulmaa. Asettelinkin sitä monta kertaa uudelleen enkä ole vieläkään täysin tyytyväinen siihen miltä se näyttää kuvissa.

Bookstagram kirjakuva kollaasi.

Nuo kirjaviuhkat ovat mielestäni aivan ihastuttavia somisteita tuonne taustalle, mutta ne tekevät helposti voimakkaita varjoja ja olenkin joutunut nostamaan varjoja paikallisesti Lightroomissa, että saan osan kuvista valoisammaksi. Tässä pari esimerkkiä.

Tein sommitellessa sen virheen, että keittiön ikkunan valo tuli sommitelmaan etuviistosta ja kirjojen sivuihin tuli tummat varjot. Eli olisi kannattanut sijoittaa kirjaviuhkat niin, että valo olisi paistanut suoraan niihin. Toki tämä on vaikeaa, jos on useampi kirjaviuhka käytössä, joten onneksi kuvankäsittely on keksitty! Myös tuo suuri tulppaani teki ison varjon eli suurien somisteiden kanssa valon suunnalla on paljon merkitystä.

Kukat tuovat kyllä heti ihanaa tunnelmaa noihin kuviin ja näiden bookstagram-sommitelmien valokuvaus on nykyisin hyvä syy muistaa napata kukkakimppu mukaan kaupasta. Myös leipomukset sopivat hyvin kuviin ja se, että ne voi syödä kuvaustuokion päätteeksi, on erittäin iso plussa somisteelle.

Aurinkoista kevään jatkoa kaikille!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: