PAKKASPÄIVÄN LUMISIA KUVIA

Tammikuu on alkanut ihanan talvisissa tunnelmissa: ulkona on pakkasta ja lunta, ja puut ja pensaat ovat peittyneet kauniin lumikuorrutteen alle. Vain metriset nietokset puuttuvat niin kyseessä olisi jo kunnon talvi! Nyt lunta on sen verran että maa on valkoinen ja varvikko peittyy lumeen.

Pääsin pitkästä aikaa ulkoilemaan valoisan aikaan mutta pakkasta oli niin paljon, etten raaskinut kylmäkäynnistellä autoa, vaan tyydyin pieneen kävelyyn lähimaastossa. Kaipaisin kyllä jo maisemakuvausta mutta päätin nyt kokeilla, millaisia yksityiskohtia saisin poimittua kuviin lumisesta metsästä. Mukana minulla oli Canon 5D Mark II pienellä ja näppärällä Canonin f/1.8 50mm kiinteän polttovälin objektiivilla.

Sanna kertoi jo aiemmassa postauksessaan, miten oli harjoitellut bokeh-efektin kuvaamista erään aurinkoisen ulkoilun merkeissä. Minulla ei ollut niin hyvä tuuri, että aurinko olisi paistanut vaan keli oli täydellisen harmaa. Lumisen peitteen alla näytti siltä kuin kaikki värit luonnossa olisi sammutettu ja harmaus vallannut maan.

Testailin puunrunkojen ja oksien valokuvausta ja pidin siitä, miten suurilla f-arvoilla puunrungot sai häivytettyä kauniiksi utuisaksi taustaksi kuvan pääkohteelle. Löysin metsästä jäniksen jälkiä mutta muuten ei ollut merkkejä elämästä. Edes käpytikka, joka on monena päivänä naputtanut käpyjä puunrungolla, ei nyt ilmoitellut itsestään. Vaikutti kuin metsässä olisi vieläkin vallinnut joulurauha.

Kävelin hiljakseen metsässä ja poimin linssiin yksityiskohtia kuvattavaksi. Suuntasin läheiselle pellolle mutta en löytänyt sieltäkään mitään kovin kummoista kuvattavaa. Jänikset olivat köpötelleet pellon laitoja ja yksinäinen kärppä oli pomppinut pellon poikki. Sormia ja varpaita paleli jo kirpeässä pakkasessa ja, kun valokin alkoi kadota, suuntasin hiljakseen kotia kohti.

Keskitalven ihana rauhallinen tunnelma kirkasti mieltä ja raitis ilma teki hyvää pääkopalle – ulkoilun jälkeen oli taas kiva palata vauvanhoitopuuhiin.

Mukavia keskitalven tunnelmia kaikille.

-Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: