PAUKKUPAKKASTEN KAUNEUTTA

Tällä viikolla pakkasmittarin lukemat ovat jälleen huidelleet -25 asteen paremmalla puolella ja olemme saaneet ihailla, miten luonto kuorruttuu lumiseen huntuun ja puut nuokkuvat valkoisina pakkashuurteesta.

Huurteinen puu illan kajossa.

Tämä on talven kauneinta aikaa ja iltaisin typyn kanssa ulkoillessa olen nauttinut tästä täysin rinnoin. Meidän pihaa reunustaa korkea metsikkö ja minusta on aina mukava katsoa, kuinka se paukkupakkasilla huurtuu valkoiseksi. Olen räpsinyt siitä lukemattomia kuvia kännykällä ja yksi ilta sain myös kuvattua kameralla laskevan auringon luomaa kaunista violetinhehkuisesta värimaailmaa. 

Huurteinen metsä illan kajossa.
Huurtuneet haavat illan kajossa.
Huurteiset puut illan kajossa.

Keskiviikkoaamuna huomasin, että taivas oli kerrankin kirkas ja vähenevä puolikuu oli laskemassa lännen suunnalla. Odotin että se sattuisi jonkun huurteisen puun viereen ja sain siitä muutamia kuvia ennen töihin lähtöä. Minun teki valtavasti mieli napata kamera mukaan ja käydä kuvaamassa muuallakin kuin kotipihassa, mutta harmillisesti työt haittaavat harrastuksia ja minun piti lähteä töihin.

Vähenevän kuun sirppi pakkasilla.

Kaiken tämän harmauden keskellä koin myös kummallisen valoilmiön, kun aurinko tuli esiin ja päivä oli niin kirkas, että lumikuorruitteiset oksat hohtivat valkoisina sinistä taivasta vasten. Laskiessaan se säihkyi oranssinhehkuisena ja maalasi koko läntisen taivaanrannan oranssin ja keltaisen hehkuviin sävyihin.

Pakkaspäivän huurteista kauneutta.

Tässä helmikuussa on niin ihana, kun päivät alkavat olla jo valoisia ja ilmassa on lupaus kevään tulosta, mutta vielä on kuitenkin kunnon talvi; paksu lumihanki, tuikkiva tähtitaivas ja paukkupakkaset.

Kirkas pakkaspäivän keli.

Sääennusteiden mukaan näyttäisi, että nämä huurteiset kelit jatkuvat vielä viikonlopulle. Silloin voisi käydä ulkoiluttamassa kameraa ja perhettä pienellä retkellä, jos pakkanen ei kiri liian kovaksi.

Pakkasenraikkaita päiviä kaikille!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: