SAUNAREISSU MÖKKISAARESSA

Meidän kesä tuntuu joskus yhdeltä reissaamiselta ja viime viikonloppuna kävimme taas Kainuun suuntimilla. Tällä kertaa halusin käydä kotipaikkani mökillä ja onneksi myös mieheni innostui ajatuksesta. Mummu ehdotti, että hän voisi jäädä typyn kanssa mantereelle, joten me suuntasimme mökkisaareen viettämään kerrankin kahdenkeskistä laatuaikaa!

Mökki saaressa.
Rantakukkia kivikossa.

Keli oli ihanan kesäinen, melkeinpä helteinen, kun ajoimme veneellä saarta kohti, ja sinisellä taivaalla seilasi valkoisia palleroisia pilviä. Saaressa laitoimme tuttuun tapaan ensimmäisenä saunan tulille ja lähdimme sitten ulkoilemaan kävellen melkeinpä umpeenkasvanutta polkua. Lapsina meillä oli Satun kanssa tapana kiertää saari rannan kiviä pitkin. Mitä matalammalla vesi oli, sitä helpompaa oli hypellä kiveltä kivelle. Silloin polut olivat vielä selvästi nähtävissä mutta nyt ne erotti vain, kun tiesi missä ne menivät.

Pahka puussa.
Keltaisia kukkia rantakivikossa.
Pihlaja järvimaisemassa.

Minä olin pukenut hameen ja hellehatun, sillä hoksasin että mieheni voisi tuurata Satua ja näpsiä minusta muutaman kuvan jollain rantakivellä. Täytyy sanoa, että hame ja katajapusikko sopivat tosi huonosti yhteen, mutta mitäpä sitä ei tekisi kauniiden kesäisten kuvien eteen… Vesi oli niin korkealla, etten päässyt ihan niihin paikkoihin mitä olin etukäteen ajatellut, joten rannan tuntumassa olleet kivet saivat kelvata ja mieheni nappaili parhaan taitonsa mukaan minusta muutamia kuvia. Niistä tuli ihan kivoja ja pitää ehkä useamminkin nakittaa häntä kuvaushommiin, tiedä vaikka hän innostuisi puuhasta!

Kivi järvessä.
Poseeraamassa kivellä.
Poseeraamassa kivellä.

Suuntasimme rannan tuntumassa olevalle suurelle siirtolohkareelle, jonka vieressä kasvaa iso kippurainen mänty. Se on tavallaan yksi saaren kiintopisteistä ja lapsuudessa kiipesimme sinne aina Satun kanssa katsomaan maisemia. Mieheni oli varmaan viimeksi käynyt siellä lähes tulkoon kymmenen vuotta sitten, kun vietimme häiden jälkeen minimittaista häälomaa mökkeillen. Hieman tuli nostalginen olo miettiessä mitä kaikkea tuohon vuosikymmeneen on mahtunut.

Kippurainen mänty ja suuri kivi.
Maaruskaa.

Kello alkoi olla jo niin paljon, että meillä piti kiirehtiä saunaan. Oikaisimme saaren läpi ja kuvasin matkan varrelta sieniä ja hauskan näköisiä lehtiä kuusikossa, mutta olin vähän huolimaton ja sain ikävän naarmun pohkeeseen. Onneksi hame kuitenkin säilyi ehjänä!

Sieni metsässä.
Lehtiä metsässä.

Saunaan mennessä tajusimme, että olimme lähtötohinassa unohtaneet pyyhkeet… Kävin tutkimassa liinavaatekaappia mutta harmillisesti kaikki pyyhkeet oli viety pesuun. No, löysin kuitenkin jonkin pyyhkeen tapaisen kangaspalan, joka juuri ja juuri peitti kriittiset alueet. Se sai käydä pyyhkeestä paremman puutteessa.

Mökkisaunassa on ehkä maailman parhaat löylyt ja kerrankin sain nauttia saunomisesta rauhassa, kun ei tarvinnut vahdata jälkikasvua. Säärissä kirvelsi risukossa tulleet naarmut mutta nekin kuuluvat kesään ja sain sentään muistoksi kivoja kuvia varmaankin kesän viimeiseltä mökkireissulta saareen.

Ulpukka järvessä.

Olisi ollut ihana jäädä mökille illan viettoon ja hieman haikein mielin hurautimme veneellä kohti mummolaa. Rantaan palatessa haikeus unohtui, kun typy oli mummun kanssa uimassa ja esitteli meille aivan innoissaan, kuinka hän osasi kävellä järveen napaa myöten ja sitten heilutella jalkojaan vedessä, kun mummu piteli käsistä.

Meillä kaikilla oli ollut kiva ilta <3

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: