SYKSYISIÄ BOOKSTAGRAM-KIRJAKUVIA

En ole pitkään aikaan kirjoittanut sommitelmien valokuvaamisesta, sillä aina on ollut jotain juttua luonnonkauneuden ikuistamisesta. Nyt marraskuun vesisateessa niistä onkin sitten hyvin aikaa puhua, kun ei tarvitse lähteä ulos kameran kanssa… Toinen syy, miksi sommitelmista ei ole ollut postauksia, on se että minun oli koko kesän vaikea olla tyytyväinen sommitelmiini. Niistä tuntui aina puuttuvan jotain ja ne jäivät valjuiksi, joten en kokenut että niistä olisi ollut kerrottavaa.

Syksyinen Bookstagram-kirjakuva.

Nyt syksyllä olen kuvannut sommitelmia syksyn lehtien kanssa ja olen ollut paljon tyytyväisempi niihin. Tuntuu että kuivuneilla lehdillä saa tehtyä kivoja yksityiskohtia kuvan eri nurkkiin, kun niitä voi ripotella ympäriinsä. Pidän myös paljon koristekivien ja koristekivimurskan käyttämisestä. Ne tuovat tietynlaista rouheutta kuviin. Ajattelin nyt käydä läpi syksyn kuvia, joihin olen tyytyväinen ja miettiä mikä niissä on onnistunut hyvin.

Tässä kuvassa pidän suuresti tuosta kauniista punaisesta pihlajan lehdestä. Se tuo kuvaan hienosti selkeää linjaa ja kiinnittää katsojan huomion. Toinen mikä tässä on onnistunut, on suuri oranssi kurpitsa taustalla valonauhojen kanssa. Ne luovat heti pimeiden syysiltojen ja Halloweenin fiiliksen.

Syksyinen Bookstagram-kirjakuva.

Tämä toinen kuva on sitten erilainen ja siinä hieman utuinen tunnelma. Valonauhat tekevät runsaan bokehin taustalle ja pidän siitä aina. Tuota voisi vielä parantaa Photoshop-muokkauksella, jos joskus löytäisi aikaa sen kanssa puuhaamiseen. Keltaiset koivunlehdet ovat syksyisen raikkaita ja sopivat hyvin näihin kuviin.

Syksyinen Bookstagram-kirjakuva.

Tässä kuvassa olen myös käyttänyt koivunlehtiä ja tuikkuja. Oikea liekki tuo kuvaan heti kivan fiiliksen, vaikka valonauhat ovatkin kauniita. Pidän myös kovasti noista risukimpuista. Ne sopivat syksyisiin kuviin paljon paremmin kuin kesän vihreiden oksien kanssa. Pitäisikin miettiä, mitä kesän kuvissa voisi käyttää noiden sijaan.

Syksyinen Bookstagram-kirjakuva.

Tässä kuvassa olen myös käyttänyt keltaisia koivunlehtiä ja kurpitsasta näkyy pieni palanen taustalla. Erilaiset kirjaviuhkat toimivat aina näissä kuvissa ja olen tullut siihen tulokseen, että ne ovat meillä nykyisin myös koristeita, sillä en joka kerta jaksa taitella niitä valokuvausta varten vaan on niin näppärä, kun edellisen kerran viuhkat ovat valmiita.

Syksyinen Bookstagram-kirjakuva.

Tämä sommitelma on hyvin samanlainen kuin ensimmäinen kuva, mutta suuren pihlajanlehden sijaan tässä on ripoteltu koivunlehtiä ympäriinsä. Ne toimivat myös kivasti, vaikka jos pitäisi valita, pihlajanlehti on suosikkini.

Syksyinen Bookstagram-kirjakuva.

Yksi suosikkikirjakuvani on kirjan sivuista taitettu sydän. Se on vain niin kaunis! Tässä selkeä tausta; suuri kurpitsa ja kirjaviuhka, tekevät kuvasta rauhallisen ja muutamat valonauhan valot luovat oman lisänsä. Jos jotain tästä jää puuttumaan, niin valonauha olisi voinut olla paremmin aseteltu, että useampi valopallo olisi tullut mukaan.

Syksyinen Bookstagram-kirjakuva.

Tässä viimeisessä kuvassa on hyvä rauhallinen tunnelma. Punaiset marja-aronian lehdet tuovat kivasti rakennetta kuvaan ja kirjaviuhka luo selkeän ison kokonaisuuden. Lehdet olisi voinut sommitella vielä paremmin, nyt ne on vain nakattu tuohon, mutta ihan toimivalta tuo näyttää näinkin.

Syksyinen Bookstagram-kirjakuva.

Mikä sinusta on parasta syksyisissä sommitelmissa?

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: