TALVINEN ULKOILU HARJUILLA

Vihdoinkin tämä talvi alkaa tuntua oikealta talvelta ja ulkoilu lapsen kanssa on paljon hauskempaa, kun on pikku pakkanen ja lumihanki. Suuntasimme ulkoilemaan harjuille ja ajatuksena oli kuvata eläinten jälkiä ja ehkäpä nähdä vilahdus metsäpeuroista, joita asustaa siellä näin talviaikaan. Aiemmin päivällä aurinko oli paistanut kauniisti mutta, kun me selvisimme ulos, harmaat pilvet olivat jo peittäneet taivaan!

Taapero ulkoilemassa harjuilla.

Matkaan tuli vain heti mutkia, sillä harjuille johtavaa tietä ei oltu lanattu hetkeen ja ensimmäisenä auton piti päästä varsin jyrkkäpiirteisen mäen yli. No, ykkönen silmään ja luistonesto pois päältä ja etuveto kipusi kuin kipusikin rinteen ylös. Tuiskupenkkojen kohdalla ei passannut hiljennellä mutta muuten tie oli hyvä ajaa ja pääsimme perille. Kamera kaulaan, tirppa rattikelkan kyytiin ja menoksi. Tosin jo ajomatkalla huomasin, ettei eläimiä ollut juuri liikkunut, joten jälkien kuvaaminen voisi jäädä suunnitelma-asteelle.

Lumipaakku pienen puun päässä.

Kipusimme kuitenkin vanhaa kelkanjälkeä korkean mäen päälle katsomaan, josko peuroista näkyisi jotain merkkejä. En näkynyt, vain vanhoja lumisia peuranjälkiä, joten tirpan vaaleanpunainen nalle sai toimia kuvauskohteena.

Nalle ja talvinen maisema.

Suuntasimme toisaalle ja onneksi sielläkin oli vanha kelkanjälki, jota pitkin kävellä, sillä lunta oli tullut hankikelien jälkeen niin paljon, että se oli pehmittänyt hangen ja metsässä upposi pohjia myöten enkä tietenkään ollut varustautunut lumikengillä. Pitää muistaa ne ensi kerralla!

Luminen puu.

Jälkisaldo oli taas onneton; vanhoja peuran jälkiä eikä mitään muuta kiinnostavaa kulkijaa ollut ollut liikenteessä. Yleensä harjuilla liikkuu aina kettu ja joinakin talvina peurojen perässä kulkee susia, ilveksiä tai ahmoja mutta nyt pedoista ei näkynyt merkkiäkään.

Vanhat peuran jäljet.

Vaikka kuvauskohteet olivatkin hukassa, oli silti mukava saada itseään liikkeelle ja katselemaan talvista maisemaa. Puut olivat lumisia niin kuin keskitalvella kuuluu ollakin mutta ei mene kuin hetki ja aurinko alkaa lämmittää ja mennään kohti kevätkelejä. Onneksi vielä saa hetken nauttia talvesta!

Mukavia lumisia ulkoiluhetkiä kaikille!

– Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: