TALVIPÄIVÄN BOKEH-PALLEROT

Marraskuun loppupuolella täällä Kempeleessäkin oli yksi upea viikonloppu, kun puut olivat kuoruttuneet lumihuntuun ja oli mukava parin asteen pakkaskeli. Suuntasimme koko perheellä lähimetsään aamupäiväulkoilulle, kun taivaanranta hehkui kirkkaana auringon ryömiessä esiin. Minä otin kameran mukaan ja päätin harjoitella bokehin kuvaamista valokuviin.

Huurteinen oksa ja kaunis bokeh tausta.
Talvinen peltomaisema.
Luminen varpu ja bokeh tausta.

Varvut nuokkuivat lumivaipan alla ja sommittelin niitä kameran linssiin. Pellonlaidan metsikkö teki kirkasta taivaanrantaa vasten hienon näköisen bokeh-efektin ja yritin saada siitä kauniin taustan kuviin. Mies ja typy kyllästyivät minun hitauteen ja suuntasivat edemmäs metsään. Suuntasin kohta heidän perään mutta matkalla oli iso oja ja minulla oli hieman vaikeuksia päästä siitä yli. Otin tukea vastapenkan ohuesta puusta ja taiteilin kaatuneen rangan yli mutta tietysti ojan jää petti, samoin kuin puu josta otin tukea…

Luminen oksa ja bokeh tausta.
Jää rikkoutui alta ojan ylityksessä.

Onneksi selvisin yli niin, että vain toinen jalka upposi ojaan ja siinäkin oli vedenpitävä kenkä. Tärkein eli kamera säätyi kolhuilta ja kiiruhdin toisten perään. Typy olikin keksinyt mennä piiloon ja he löytyivät ison kuusen alta. Jatkoimme matkaa eteenpäin ja oli niin paljon kaikkea kaunista kuvattavaa, kun hämähäkin seittien riekaleita roikkui huurteisena oksilla ja ohuet puut nuokkuivat lumipainon alla.

Piilossa metsässä.
Ulkoilua lumisessa metsässä.
Bokeh tausta metsässä luminen oksa.
Huurteinen hämähäkin seitti ja kaunis bokeh tausta.

Kiertelimme metsässä ja suuntasimme sitten kotia kohti. Minä jäin vielä kuvaamaan pellon laidan yksityiskohtia, sillä auringonsäteet pilkistelivät sakean metsikön takaa ja yritin saada sitä vangittua myös kameran linssiin. Kuvista ei kuitenkaan tullut ihan sellaisia kuin ajattelin, metsikkö oli liian tiheä ja auringonsäteet jäivät himmeäksi bokeh-palleroksi.

Roikkuva oksa ja bokeh efekti.
Talven törröttäjä ja bokeh tausta.
Talven törröttäjä auringonpaisteessa.

Palasin kotiin hyvin tyytyväisenä raikkaan ulkoilureissun jälkeen. Voi kun saisimme yhtä kauniita ulkoilukelejä myös nyt joulun aikaan!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: