TAULUSUUNNITELMIA KUKKAKUVISTA

Minun pitäisi miettiä sisustustaulujen laittamista pariin huoneeseen. Teimme remonttia nyt kevään ja alkukesän aikana ja nyt olisi kiva saada huoneisiin tunnelmaa taulujen avulla. Otin viime kesänä paljon kukkakuvia Canon 6D Mark II ja 50mm f/1.4 -yhdistelmällä, joten päätin kokeilla, millaisia tauluehdokkaita saisin käsiteltyä niistä Lightroomissa.

Lightroom on kyllä kuvankäsittelyohjelmista ehdoton suosikkini. Sen kanssa ongelmaksi muodostuu lähinnä kaikki muokkausmahdollisuuksien määrä. Päättämättömänä ihmisenä on niin vaikea uskoa, että tämä on nyt hyvä. Aina tulee mietittyä, että pitäisikö vielä säätää jotain? Se hyvä näissä blogipostauksissa on, että näihin on pakko sitten laittaa jotain, eikä jäädä säätämään loputtomiin.

Metsätähtiä.

Pidän kukkakuvissa aika tummista sävyistä. Minulla on muutenkin ehkä tylsä, musta-valkoinen sisustustyyli, jossa väripilkkuja on lähinnä verhoissa ja tyynyissä. Pidän myös kovasti harmaasta ja sitä on meillä kodin lisäksi myös mökillä.

Kuvasin alkukesästä kieloja ja metsätähtiä, ja niiden kuvat ovat ehdottomia suosikkejani. Metsätähti on niin pelkistetyn kaunis ja kielojen roikkuvat pienet kukat ja suuri lehti ovat tunnelmallisia. Kuviin käy hyvin tummakin tunnelma, ainakin minun mielestä. Testailin hieman, kuinka tumma kuvan kannattaisi olla, ja myös kannattaisiko värikäyrän alaosaa nostaa, jolloin varjot muuttuisivat hieman harmaammiksi ja kuviin tulisi utuista tunnelmaa. Kuvissa näyttää, että tummin sävy hävittää ehkä liikaa yksityiskohtia taustasta, joten päätin valita keskimmäisen tummuusasteen ja nostin myös värikäyrää alaosasta. Kirkastin myös kukan valkoista väriä. Lopullinen kuva on oikealla alhaalla.

Sisustustaulusuunnitelmia kukkakuvilla.

Käsittelin tällä samalla logiikalla muitakin kuvia. Osa näistä ei ole tarpeeksi tarkkoja tauluiksi, sillä kuvia on joutunut rajaamaan paljon. Oikealla makrolinssillä ne pääsisivät paremmin oikeuksiinsa ja pitäisi myös opetella käyttämään jalustaa kuvatessa.

Sisustustaulusuunnitelmia kukkakuvilla.

Pidän myös kovasti sadepisaroista heinissä ja saniaisten lehdillä. Niissä on aivan oma tunnelmansa. Yritin myös kuvailla nättejä kuvia suopursuista mutta en oikein saanut niitä sommiteltua haluamallani tavalla.

Sisustustaulusuunnitelmia kukkakuvilla.

Otin myös kesän aikana pari kuvaa metsätähdestä rannalla, mutta nuo värit eivät sovi meidän kotiimme, joten ne tuskin päätyvät tauluiksi asti.

Sisustustaulusuunnitelmia kukkakuvilla.

Myös puna-ailakki ja metsäkurjenpolvi olivat minulla usein kuvauskohteena, sillä ne ovat niin ihanan värikkäitä ja tuovat mieleen alkukesän raikkauden. Harmi vain tuollaiset vaaleanpunaisen ja violetin sävyt eivät myöskään istu omaan värimaailmaan. Pitää miettiä, kun typy joskus saa oman huoneen, että kävisikö tuollaiset kuvat sinne.

Sisustustaulusuunnitelmia kukkakuvilla.

Yksittäisinä kuvina nämä ovat ehkä vähän tylsiä mutta luulen, että yritän hahmotella noista parhaista erilaisia kollaaseja uuden vierashuoneen seinälle sekä käytävälle. Voi olla, että tarkkuus ei riitä kovin suuriin kuviin, mutta myös pienemmistä saa kivan näköisiä kokonaisuuksia. Nyt kun saisin vain päätettyä, millaiset kollaasit haluaisin tehdä… Siinä voikin mennä taas tovi pähkäillessä!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: