VAPPUISIA VALOKUVIA

Vappu on pian ja meille se on kevään pirteä ja värikäs juhla, johon kuuluu vappusimat, -munkit, ilmapallot ja serpentiinit. Ihanat värikkäät rekvisiitat siis ja siitäpä keksimme, että ottaisimme molemmat vappuisia valokuvia ja katsoisimme, millaisia niistä tulee. Vappusimat on jo olleet tekeytymässä mutta munkit puuttuivat. Siispä ensimmäinen operaatio tässä suunnitelmassa oli leipominen ja, vaikka munkinpaistosta on kertynyt jo kokemusta vuosien varrella, niiden kanssa saa aina vähän jännittää tuleeko niistä miten edustuskelpoisia. No, iloksemme saimme valokuviin kelpaavia munkkeja ja niitä oli kiva käyttää kuvausrekvisiittana.

Vappuinen kirjagramkuva.

Sanna:

Leivoin munkkeja edellisenä iltana ja päätin ottaa vappuisia munkkikuvia heti aamusta, ennen töihin lähtöä, sillä mieheni oli etätöissä ja epäilin vahvasti munkkikeon harvenevan päivän aikana.

Asettelin ensin munkki- ja simasommitelman pöydälle vappuserpentiinin ja ilmapallojen kanssa, otin siitä kuvia eri suunnista ja kokeilin erilaisia sommitelmia. Sitten mietin, että ottaisin myös muutamia kirjagram-tyylisiä kuvia, ihan vain harjoitellakseni niidenkin ottoa, ja sommittelin kirjoja ja vihkoja mukaan kuvaan.

Vappuisia valokuvia.
Vappusima ja vappumunkit.
Vappumunkkeja ja simaa.
Vappukuva munkkien kanssa.

Minulla sattui myös olemaan vaaleanpunaista serpentiiniä, joten vaihdoin sen sommitelmaan ja asettelin kuvausrekvisiitan uudella tavalla. Päädyin taas mallailemaan kirjoja kuvaan ja itse asiassa vaaleanpunainen käy tosi hyvin munkkien kanssa, joten päädyin kuvaamaan aika monenlaisia kirjasommitelmia. Niistä tuli mielestäni todella nättejä.

Vappumunkit ja simaa.
Kirjagram kirjakuva vappuna.
Vappuinen kirjagramkuva.
Vappuinen kirjagramkuva.
Vappuinen kirjagramkuva.

Satu:

Minä sain munkkitaikinan tehtyä, kun vauva nukkui iltapäiväunia, ja ehdimme myös paistaa ne tirpan kanssa ennen kuin pienimmäinen touhustaja heräsi ihmettelemään puuhia.

Vappuisia valokuvia.

Sitten olikin hauska viritellä serpentiinit, ilmapallot ja simat munkkeineen kuvauskelpoisiksi sommitelmiksi, kun kaksi lasta ihmetteli kuvauspuuhia ja vanhempi tajusi jo karkin päälle. Olin ostanut kuvausta varten karkkirakeita mutta niille kävi huonosti, ennen kuin ne ehtivät kuvauksiin, sillä eräs isäihminen oli löytänyt pussin ja pinkit karkit olivat yhtä lukuun ottamatta kokeneet sukupuuton ennen valokuvaussessiota. Onneksi jälkiruuaksi syöty munkki oli vienyt tirpan pahimman makeanhimon ja hän suuntaisi isänsä kanssa ulkoilemaan.

Vappuisia valokuvia.
Vappuisia valokuvia.

Kuvasin siis vauvan kanssa eikä pikkuihminen jaksanut kovin pitkään katsella äidin kuvailuja vaan vaati huomiota. Asettelin sommitelmia ja mietin sitä, miten kiva olisi kerrankin kuvata kaikessa rauhassa. Miettiä ja testailla mikä toimii ja mikä ei. Tämä kuvaussessio meni taas perinteiseen räpsimiseen enkä voi sanoa, että olisin tämän(kään) kuvauskerran jälkeen kehittynyt valokuvaajana. Mutta sain sentään otettua vappuisia valokuvia, kuten oli suunnitelma ja toivottavasti niistä välittyy se hauska tunnelma, mikä meillä on ollut vappua odotellessa.

Vappuisia valokuvia.
Vappuisia valokuvia.

Näiden kuvien myötä – kivaa vappua kaikille!

-Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: