Valokuvaus:

Meille Kainuu on syviä korpimetsiä, jylhiä vaaroja, upeita vesistöjä ja upottavia soita, joissa kaikki neljä vuodenaikaamme näyttäytyvät omaleimaisina – ja sykähdyttävän kauniina. Valokuvaus on kiinnostanut meitä molempia enemmän ja vähemmän koko aikuisikämme, ja sitä on tullut harrastettua vaihtelevalla menestyksellä.

Luontokuvaus on nimenomaan aina ollut meidän juttumme; kesäillan auringonlaskuissa, syksyn usva-aamuissa ja talviyön kimmeltävässä kuutamolumessa on jotain taianomaista, jonka haluaisimme saada vangittua kuviimme. Yritämmekin löytää kauniita maisemia ja uusia paikkoja, joita kuvata eri vuodenaikoina. Näin voimme jakaa Kainuun kauneutta muillekin – täällä on niin paljon nähtävää ja koettavaa!

Valokuvausta Kainuussa.

Satu: Köyhällä opiskelijalla ei ollut varaa kalliiseen järjestelmäkameraan vaan ensimmäinen kamerani oli pikkuinen digikamera, jonka kanssa hiippailin paukkupakkasilla lumihangessa ja yritin vangita talven kauneutta. Sen akku hyytyi hetkessä eikä kuvalaatukaan ollut parhaasta päästä, mutta se kulki näppärästi taskussa ja valokuvausta oli helppo harjoitella.

Ensimmäinen järjestelmäkamerani oli Canonin 600D, jonka kanssa pääsin tutustumaan tarkemmin kamera-asetusten ihmemaailmaan ja sain tietokoneeni kovalevyn täyteen raw-kuvista. Monta vuotta valokuvausharrastus oli unholassa, mutta nyt olen innostunut siitä uudelleen. On hauska saada itseään liikkeelle ja hetkiin tulee tartuttua aivan eri tavalla; aiemmin saatoin katsoa ikkunasta, että onpa taivaalla hauskan näköisiä pilviä, mutta nyt säntäilen kameran kanssa pellolle kuvaamaan niitä!

Sanna: Minun ensimmäinen kamerani oli filmikamera, jolla tuli lähinnä räpsittyä juhlapäiviltä kuvia muistoksi. Opiskeluaikoina hommasin pikkunäppärän digikameran ja innostuin kuvaamaan enemmän. Niitä kuvia on vieläkin jossain tietokoneen uumenissa, mutta ei sitä touhua voinut hyvällä tahdollakaan sanoa valokuvaamiseksi. Kun olin pari vuotta katsellut Satun kuvailua, järjestelmäkameran hankkiminen alkoi poltella. Lopulta vuonna 2014 hommasin Canonin 700D-kameran, joka on vielä nykyisinkin kovassa käytössä. Kuvasin paljon meidän koiria, ja minulla on niistä varmasti tuhansia kuvia, joissa ne riekkuvat pihassa tai nukkuvat sohvalla.

Pari vuotta sitten luontokuvaus ja omien kuvaustaitojen kehittäminen alkoi kiinnostaa. Hyvin nopeasti kroppikennoinen tuntui riittämättömältä ja päätin hankkia täyskennoisen kameran. Pitkän pohtimisen jälkeen päädyin Canon 6D Mark II malliin, ja hankin siihen 14mm (f2.8) laajakulman sekä 50mm (f1.4) kiinteän polttovälin objektiivit. Olen ollut todella tyytyväinen hankintoihini ja saanut ikuistettua monia kauniita hetkiä teräviin kuviin.

Valokuvaus, lapsuus kainuussa

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: